Connect with us

Region

DODIK: Samostalna Republika Srpska je istorijski cilj

Published

on

Foto: Beta

Zvaničnici Republike Srpske na Svečanoj akademiji  održanoj u Banjaluci povodom obilježavanja Dana Republike istakli su da je njihov cilj oduvijek bio samostalna Republika Srpska.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik tom prilikom, je poručio da Republika Srpska nije poklonjena, već da su se za nju izborili najbolji, te da  je obaveza svih građana, da je čuvaju i grade za buduće generacije.

“Ljubav prema otadžbini mjeri se učinjenim djelima, a u izuzetno izazovnoj godina pandemije COVID-19, poseban patriotizam su pokazali zdravstveni i prosvjetni radnici, privrednici koji su očuvali radna mesta i svi građana koju su, poštujući preventivne mere, sačuvali svoje i zdravlje svojih bližnjih”, poručio je Dodik, prenosi RTRS.

Dodik je podsjetio, da je 9. januar, dan stvaranja Republike Srpske, simbol njene  borbe za opstanak i svega onoga što treba uraditi kako bi Republika Srpska bila još bolja.

“Naš istorijski cilj je samostalna i slobodna Republika Srpska i moramo naučiti lekciju koju su mojoj generaciji predali naši preci. Nemati državu je nešto što su Srbi naučili na najgori mogući način u raznim bunama i nažalost u posljednjem građanskom ratu”, kazao je Dodik.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije