Connect with us

Globus

FORBS: Njemački tinejdžer je najmlađi milijarder na svijetu

Published

on

Ilustracija Pixabay

Najmlađi milijarder na svijetu je Kevin David Lehman, 18-godišnji tinejdžer iz Njemačke. Bogatstvo je naslijedio od oca koji je bio suvlasnik poznatog lanca drogerija DM.

List Forbs je njegovo bogatstvo procijenio na 3,3 milijarde eura, a ažurirani podaci o bogatstvu milijardera širom svijeta su objavljeni juče.

DM je vodeći lanac drogerija u Njemačkoj, a osnovan je 1974. godine. Prema podacima dostupnim na njihovoj web stranici, samo u Njemačkoj upošljava više od 41.000 ljudi u 2.000 trgovina širom države.

Forbs tvrdi da ni Kevin David, kao ni njegov otac nisu aktivno uključeni u upravljanje ovom velikom kompanijom.

Na drugom mjestu po bogatstvu među najmlađim milijarderima je 24-godišnji Vang Zelong iz Kine koji ima bogatstvo vrijedno 1,5 millijardi dolara. Na trećem i četvrtom mjestu su Norvežanke, sestre 24-godišnja Aleksandra i 25-godišnja Katarina Andresen koje imaju bogatstvo od po 1,4 milijarde dolara. Obje imaju udio u vlasništvu u porodičnoj investicionoj kompaniji Ferd koja je vrijedna nekoliko milijardi dolara.

Forbs na svoju listu milijardera uvrštava samo one osobe čije bogatstvo premašuje više od milijardu dolara. Prema njihovim podacima, svijet ima više od 2.775 milijardera, odnosno ima ih više nego ikada prije.

Uprkos pandemiji koronavirusa njihovo bogatstvo je raslo, a poraslo je na 13 hiljada milijardi dolara u odnosu na prošlu godinu, piše Business Insider.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije