Connect with us

Region

I TO SE DOGAĐA: Direktor državnog preduzeća u Srbiji mjesečno zaradjuje 34.000 eura

Published

on

U zemlji u kojoj se prosječna zarada kreće oko 500 eura i u kojoj je četvrtina građana u riziku od siromaštva, jedan državni funkcioner prima pet plata, obavlja sedam funkcija, od čega tri direktorske, i mesečno zarađuje blizu 34.000 eura, piše portal nova.rs.

Riječ je o socijalisti Dušanu Bajatoviću, čiji su se izvori prihoda, kao i imovina, godinama unazad samo drastično uvećavali.

Kako jedan čovek u državi Srbiji može uopšte mjesečno da zaradi 34.000 eura ili oko 3,9 miliona dinara i to radeći u državnom sektoru?

To je pošlo za rukom poslaniku, direktoru, predsjedniku i članu nadzornih odbora Dušanu Bajatoviću.

Treba dodati da u tu cifru nisu uračunate jednokratne nadoknade koje je taj funkcioner SPS primao u 2019. godini, a koje su bile u visini bar jedne njegove milionske plate.

Podsjećamo, na sajtu Agencije za sprječavanje korupcije objavljena je još jedna nova funkcija koju obavlja Dušan Bajatovićć. On sada i kao direktor Gastransa prima 1.707.268 dinara ili oko 14.500 eura.

To je inače njegova druga direktorska plata. Ona prva u Srbijagasu je značajno niža i iznosi 174.378 dinara. Posao direktora obavlja i u švajcarskoj firmi South Stream Serbia AG, ali u toj kompaniji ne prima ni dinar.

Osim direktorskih plata, Bajatović zarađuje i kao član Nadzornog odbora Jugorosgas – 1.473.344 dinara, kao predsednik Nadzornog odbora Podzemnog skladišta gasa Banatski dvor – 590.000 dinara, a kao poslanik u Skupštini Srbije prima samo paušal od 28.686 dinara. On je i predsednik Nadzornog odbora osiguravajuće kuće SOGAZ, u kome 49 odsto udjela ima Srbijagas, a većinski paket od 51 odsto drži ruski SOGAZ AO. U toj kompaniji takođe nema nikakvu zaradu.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije