Connect with us

Region

MRŽNJA IZA FASADE PATRIOTIZMA: Milena Radulović na meti zbog podrške filmu

Published

on

Milena Radulović - nije čud što je na meti napada i prijetnji

Glumica Milena Radulović dobila je podršku javnosti nakon što je istupila rekavši da ju je njen profesor glume Miroslav Aleksić silovao kao maloljetnicu, ali kako se čini, samo jedan potez je bio dovoljan da se internet zajednica okrene protiv nje

Nakon što su objavljene nominacije za Oskara, javnost je saznala da je ostvarenje “Quo Vadis, Aida?” dobilo priliku da za Bosnu i Hercegovinu osvoji nagradu Akademije u kategoriji najbolji film na stranom jeziku.

Radulović je u znak podrške podijelila plakat za film Jasmile Žbanić na svom Instagram storiju i nakon toga napadi na glumicu samo su se ređali.

Većina komentatora smatra da je neumjesno da glumica podržava “antisrpski film” koji narod “koji se saosjećao sa njenim mukama” prikazuje kao kriminalce.

“Nije ti to trebalo”, “Sram te bilo”, neki su od objava koji se mogu naći na Tviteru.

A pojedini od njih idu i toliko daleko da pozivaju na silovanje glumice, za koju se zna da je žrtva seksualnog nasilja.

Kolektiv “Ženska solidarnost” reagovao je na napade na Milenu Radulović, i za B92.net kažu da je to bila njihova dužnost.

“Žene moraju da znaju da nisu same, iako je patrijarhalni sistem u kom živimo često implementiran tako snažno i efikasno da mnoge misle da je to slučaj”, poručuju nam iz ovog kolektiva.

Smatraju da žene ne zaslužuju nasilje u bilo kakvoj formi i da su “prijetnje jedan oblik verbalnog nasilja”.

“Verbalno nasilje može da eskalira i pređe u druge vidove nasilja. Takođe, izuzetno je lako kriti se iza anonimnog avatara i prijetiti, ali te prijetnje mogu imati razarajuće posljedice”, ističu članice ove grupe.

Navode da nije slučajno što se upravo Milena Radulović našla na udaru napada i prijetnji.

“Radulović je kao mlada žena koja se usudila da se suprotstavi kulturi nasilja, ćutanja i licemjerja posebna meta nasilnika kojima takva atmosfera odgovara i koji svoju mržnju prema ženama mogu onda da kriju iza fasade patriotizma”, navodi “Ženska solidarnost”.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije