Connect with us

Svijet

SAD: Policija objavila fotografije osoba koje su upale u Kapitol, nudi nagradu za informacije

Published

on

Fotografije osumnjičenih za nerede, Foto: Metropolitan Police Department

Policija Vašingtona objavila  je fotografije demonstranata koji su u srijedu upali u američki Kapitol i izazvali velike nerede.

Oni od građana traže pomoć u identifikovanju svih onih koji su kao Trampove pristalice tu noć zauzeli Kapitol, a u istrazi im pomaže i FBI.

Državni advokat Majkl Šervin kazao je da je podignuto nekoliko optužbi koje se odnose na neovlašćeni ulazak u Kapitol, krađu imovine iz tog kompleksa, te upotrebu oružja. Dodao je i da je jedan od demonstranata imao poluautomatsku pušku i 11 molotovljevih koktela.

Šervin je istakao da svi akteri koji su na bilo koji način učestvovali u ovim neredima mogu biti optuženi, a čak se uzima u obzir i tendencija Trampovih komentara na Twitteru i poruke koje je slao svojim pristalicama neposredno prije navedenih protesta.

,,Ukoliko svi dokazi budu odgovarali elementima zločina, biće optuženi”, rekao je on.

Dodao je i to da su savezni istražitelji pretražili sve društvene mreže i objavljene snimke kako bi ušli u trag osobama koje su opkolile Kapitol.

,,Ta grupa je nasilna rulja koja je napala američki Kapitol. Sve fotografije smo podijelili i po hotelima i aerodromima, a u tome nam je pomogao i FBI”, kazao je Robert Konte, šef policije Vašingtona.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije