Connect with us

Politika

PALMER: Vlast i opozicija moraju da sarađuju kako bi se sprovele neophodne reforme

Published

on

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenh Američkih Država Metju Palmer izjavio je da su SAD potpuno uvjerene u uključenost trećih strana i vanjskih aktera na crnogorskoj političkoj sceni. Palmer je u intervjuu na TV Vijesti rekao da je važno da zemlju vode predstavnici koje je narod odabrao kako bi unaprijedili njihove interese. Poručio je i da vlast i opozicija moraju da sarađuju kako bi se sprovele neophodne reforme.

“Mi smo potpuno uvjereni u uključenost trećih strana, vanjskih aktera na crnogorskoj političkoj sceni, uključujući širenje dezinformacija putem interneta. Mislim da je važno da crnogorska javnost ima povjerenja da politiku zemlje vode predstavnici koje su oni odabrali kako bi unapređivali njihove interese, a ovo je područje na kojem treba da budemo posebni oprezni”, kazao je Palemer upitan da prokomentariše miješanje Srbije u unutrašnja pitanja u Crnoj Gori.

On je naglasio i da je do danas, partnetstvo sa vladom je prilično dobro i konstruktivno.

“Vidjeli smo neke korake koje je ova vlada preduzela koje treba prepoznati kao poztivne uključujući smjenu jednog od svojih ministara zbog negiranja genocida kao i usvajanje rezolucije o Srebrenici. Predstoji još mnogo posla, a kao partneri i saveznici sarađivaćemo sa predsjednikom i vladom kako bismo unparijedili zajedničke ciljeve uključujući reforme koje će Crnu Goru približti članstvu u EU”, kazao je on.

Komentarišući funkcionisanje kohabitacije u Crnoj Gori, Palmer je istakao da će biti neophodno da premijer, predsjednik i Vlada zajedno sarađuju kako bi unaprijedili interes Crne Gore.

“Mislim da smo to jasno vidjeli u slučaju smjene ministra Leposavićča koja je ukjučivala saradnju između elemenata vladajuće koalicije, Vlade i opozicionog DPS. To je pokazatelj mogućnosti da opozicija i vladajuće stranke nađu zajednički jezik kada je to neophodno. Kada gledamo u budućnost, biće potrebno da određene ključlne reforme budu usvojene, ne samo od strane vladajuće koalicije već i uz podršku opozicije”, poručio je Palmer.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije