Connect with us

Svijet

SAD: Tramp ulaže 30 miliona dolara za odbranu na suđenju

Published

on

Foto: Guliver

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp prikupio je 255,4 miliona dolara donacija od svojih pristalica u osam sedmica nakon izbora 2020. godine, a 30 miliona iskoristiće kako bi platio predstojeće suđenje za opoziv.

Ukupna prikupljena svota zabilježena je na platformi WinRed koju republikanci koriste kako bi prikupljali donacije od svojih pristalica. Iako je ovaj novac namijenjen za pokrivanje troškova izbora, Tramp će 30 miliona iskoristiti kako bi platio suđenje za opoziv.

Kako statistika pokazuje, Tramp je od 3. novembra do 14. decembra svaki dan prikupljao po 2 miliona dolara, a nakon toga je iznos porastao na 2,9 miliona dolara.

CNN je izračunao kako je unutar jednog mjeseca nakon izbora Tramp poslao 414 zahtjeva za donaciju putem mejla i 132 zahtjeva putem SMS poruke.

Osim toga, Tramp je tokom vikenda prekinuo saradnju s timom advokata koji ga je trebao braniti na predstojećem suđenju. No bivši predsjednik se brzo snašao ipronašao dva nova advokata – Dejvida Šoena i Brusa Kastora.

Podsjetimo, suđenje Trampu zbog podsticanja na upad u Kapitol 6. januara počinje 9. februara ove godine.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije