Connect with us

Ekologija

SAČUVAJMO RIJEKE CG: Nećemo odustati od odbrane naših rijeka i Ustavom zagarantovanih prava

Published

on

Grupa građana i ekoloških aktivista iz Sačuvajmo rijeke Crne Gore, povodom nastavka radova izgradnje mHE u Barama Kraljskim i Recinama, poručili su Vladi, Ministarstvu kapiralnih investicija i investitorima, da neće odustati od odbrane rijeka, i ustavom zagarantovanih prava, prava na vodu, prava na život i zdravu životnu sredinu.

“Ministarstvu kapitalnih investicija i ’’investitorima’’ mora da je jasno da nećemo odustati od odbrane naših rijeka i naših Ustavom zagarantovanih prava”, navode u saopštenju.

Pozivaju Vladu i nadležna ministarstva da što hitnije raskinu nezakonite ugovore, zaustave izgradnju mHE, zaštiti životnu sredinu, prava i živote mještana i ekoloških aktivista koji su pod stalnim pritiscima.

“Pozivamo Vladu da prestane da trguje sa našim rijekama i povlađuje interesima ’’investitora’’, pa bio on sin predsjednika države, ili kum nekog drugog političkog fukncionera”, istakli su iz grupe Sačuvajmo rijeke Crne Gore.

Istakli su da izražavaju snažnu podršku mještanima Bara Kraljskih i Rečina koji se već godinu dana bore za opstanak svojih sela i očuvanje naših zajedničkih priordnih i neotuđivih resursa i da neće odustati da se bore sve dok naše rijeke ne budu sačuvane od bahatih tajkuna i neodgovrnih političara.

“Pozivamo i Zaštitnika ljudskim prava da odgovori i ispita pritužbu o kršenju ljudskih prava, koja je podnijeta od Eko-tima i WWF Adrije, još u decembru mjesecu i reaguje na očigledno kršenje ljudskih prava”, zaključuju u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije