Connect with us

Politika

DPS: Vlada i vladajuća većina da se odrede prema veličanju ratnog zločinca od strane NSD

Published

on

Najuticajniji dio vladajuće većine u Crnoj Gori, stranka Andrije Mandića, Nova srpska demokratija ocijenila je jučerašnju presudu Ratku Mladiću kao sramnu a ratnog zločinca nazvala herojem, saopšteno je iz DPS-a.

“Imajući u vidu da Demokratski front kojem pripada ova stranka ima najjači uticaj u vladajućoj koaliciji, jer učestalo svjedočimo kako se izvršna vlast i ostale vladajuće stranke u parlamentu povijaju pod ucjenama Mandića i njegovih kolega, zbog svih žrtava osuđenog ratnog zločinca, ali i zbog građana Crne Gore koji ne žele da budu na bilo koji način povezani sa ovakvim stavom, tražimo od Vlade i vladajuće većine da se jasno opredijeli prema činjenici da njihovi koalicioni partneri ratnog zločinca nazivaju herojem”, navode u saopštenju.

Velika je, dodaju, sramota za ovu Vladu i parlamentarnu većinu, a posebno za samoproklamovane građanske stranke, to što politički zavise od nekoga ko veliča ratnog zločinca.

“Pečat srama neka nose sami, jer su svojim kalkulacijama i trulim kompromisima baš to i zaslužili”, zaključuju iz DPS-a.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije