Connect with us

Politika

DPS KOTOR: Pripremamo se za prijevremene parlamentarne izbore

Published

on

Opštinski odbor DPS Kotor i Mjesne organizacije spremne su da ispune agendu partije za naredni period, kao i pripreme za prijevremene parlamentarne izbore, saopštila je predsjednica kotorskog DPS-a Tatjana Stanovčić.

Iz DPS-a je saopšteno da je Opštinski odbor Kotor održao redovnu sjednicu na kojoj se razgovaralo o aktuelnom političkom trenutku u Kotoru i Crnoj Gori.

Sjednici je prisustvovao Generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović, kooordinatorka ispred predsjedništva partije Aleksandra Vuković, član Izvršnog odbora Velibor Bošković i poslanica u Skupštini Crne Gore Marta Šćepanović.

Stanovčić je ocijenila da je Opštinski odbor od vanrednog IX Kongresa DPS-a, i pored pandemije, bio u stalnoj komunikaciji sa građanima i aktivno učestvovao u političkom životu grada.

“Odbornički klub je učestvovao u radu lokalnog parlamenta, iako je bio mali broj zasjedanja. Istakla je da su Opštinski odbor i Mjesne organizacije spremne da ispune agendu Partije za naredni period, kao i pripreme za prijevremene parlamentarne izbore”, navodi se u saopštenju DPS-a.

Kako je saopšteno, Aleksandra Vuković je iskazala zadovoljstvo što će u narednom period aktivno sarađivati sa OO Kotor i očekuje da zajedno ispunimo sve ciljeve koje vrijeme pred nama bude donosilo.

“Aleksandar Bogdanović u svom obraćanju iskazao je zadovoljstvo dosadašnjim radom Opštinskog odbora. Osvrnuo se na krizu vlasti i sukob između izvršne i zakonodavne vlasti na državnom nivou. U predhodnom period DPS se postavio kao konstruktivna opozicija ukazujući na sve nelogičnosti i nepravilnosti u radu Vlade i drugih državnih organa. Klub poslanika vrlo studiozno prati rad parlamenta i politički procjenjuje kad je potrebno da učestvuje u radu plenuma i kada treba glasati za pojedine tačke dnevnog reda. To će raditi i u narednom periodu ali je evidentno da ova Vlada nema političku perspektivu i za očekivati je vrlo brzo vanredne parlamentarne izbore”, piše u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije