Connect with us

COVID-19

ALARMANTNO: Za tri dana zaražena 204 đaka i 50 nastavnika

Published

on

U prva tri dana nove školske godine od 1. do 3. septembra u osnovnim i srednjim školama potvrđena je infekcija kod 204 učenika i 50 nastavnika i profesora, navodi se na sajtu Kovid-19 i obrazovanje, piše Dan

Posebno je alarmantna situacija u osnovnim školama gdje su registrovana 132 zaražena učenika, dok je u srednjim školama oboljelo njih 72.

I među nastavnicima je najveći broj zaraženih u osnovnim školama 39, a u srednjim 11. Podaci o broju zaraženih u obrazovnim ustanovama pokazuju da je virus manje rasprostranjen u vrtićima gdje su oboljela 22 vaspatača i pet mališana.

U osnovnim školama su za sada registrovana 143 zaražena učenika, a u srednjim 79. U samoizolaciji je 449 osnovaca i 95 srednjoškolaca.

Profesor u Srednjoj trgovinskoj školi “Sergije Stanić” Stanka Vukčević kazala je Danu da porast broja zaraženih kolega i učenika treba da bude alarm kako bi se spriječilo širenje infekcije.

“Mi smo jedva čekali da uđemo u učionice i ovo je alarmantan podatak. Možemo doći u situaciju da virus potpuno zahvati škole i vrtiće i onda se moraju razmatrati i drugi modeli za organizaciju nastave. Ovi podaci pokazuju da negdje postoji problem, ili da učenici i nastavnici nemaju adekvatnu zaštitu”, rekla je Vukčević.

Podaci, kaže, pokazuju “da moramo biti oprezni jer ako je za tri dana registrovan toliki broj oboljelih, onda se nešto mora preduzeti”.

“Mi kupujemo maske i poslije svakog časa moramo da ih mijenjamo jer moramo da vodimo računa o svojem kao i o zdravlju djece i kolega”, ističe Vukčevićeva.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije