Povežite se sa nama

COVID-19

APEL: Potrebna pomoć za nastavak liječenja Dragutina Dubljevića u Austriji

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dragutin Dubljević, arhitekta, suprug i otac devetogodišnje djevojčice, 1974. godište, iz Podgorice od 26. decembra 2020. godine nalazi se na liječenju na intenzivnoj njezi u bolnici u Klagenfurtu u Austriji od posljedica izazvanih virusom Kovid-19. Iz KBC Podgorica prebačen je na inicijativu porodice, životno ugrožen, u komi, na respiratoru sa prognozom da su mu šanse za život minimalne.

“Fond za zdravstveno osiguranje je odbilo zahtjev porodice za refundacijom troškova sa obrazloženjem da nismo ispoštovali procedure. Nismo. Za procedure Dragutin nije imao vremena. Liječenje u Austriji je skupo, u prosjeku jedan dan košta 3.000 do 3.500 eura, u zavisnosti od stanja pacijenta. Uz veliku pomoć prijatelja, kompanija, kao i donacija građana Crne Gore i van Crne Gore uspjeli smo finansirati njegovo liječenje do 31. marta 2021. godine”, kazala je za CdM Dragutinova supruga Dragana Marinković-Dubljević.

U međuvremenu, u Austriji se njegovo zdravstveno stanje poboljšalo, od 25.januara 2021. izašao je iz kome, potpuno je svjestan i razuman, ali mišićima i plućima je potrebno još vremena i oporavka da bi mogao samostalno da diše, skine sa respiratora i bezbjedno vrati kući na rehabilitaciju.

“Potrebna nam je dalja pomoć i podrška. Iako smo svjesni da je situacija svima teška, molimo sve koji su u mogućnosti da nam pomognu”, navodi Dragana.

Pomoć je moguće uputiti na sljedeće načine

Slanjem donatorske poruke, broj 1 na 14777 za sve tri mreže (Mtel, Telenor i Telekom). Cijena jedne poruke je 1 euro.

Uplatom na žiro račun: 510-1809977317204-86 koji se vodi kod CKB (donacija za Dragutina Dubljevića) za uplate iz Crne Gore, dok se instrukcije za devizno placanje nalaze u prilogu ove molbe.

Putem aplikacije https://www.gofundme.com/f/help-bajo-survive-covid-19-and-come-back-home?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=p_cp+share-sheet&fbclid=IwAR2eHbw-VuV4qg7gXI9AMYkmg1J9JVf3XyWDIs5yBN_uHdbYyl4vRXx8ZXE

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije