Connect with us

COVID-19

BERANE: Korona ušla u Dom učenika i studenata

Published

on

U Dom učenika i studenata Berane evidentirano je pet pozitivnih slučajeva kovid-19 infekcijom, objavio je CDM.

– Pomenute osobe su, uz prethodnu komunikaciju sa roditeljima i uz nadzor vaspitne službe, upućene svojim mjestima prebivališta, uključujući i prijavljene kontakte, što je uobičajeni način postupanja u ovakvim slučajevima. Uzimajući u obzir da ustanova broji preko dvije stotine korisnika, podatak o trenutnom broju aktivnih slučajeva se ne može smatrati alarmantnim – kazao je CdM-u Onur Babaić, direktor doma.

Međutim, kako je dodao, toku dana, određeni broj korisnika osjetio je potrebu da se podvrgne testiranju na virus, prevashodno zbog ostvarenih kontakata sa osobama kod kojih je ranije ustanovljen pozitivan test ali u pojedinim slučajevima i zbog simptoma virusa, što je i učinjeno.

– Ukoliko rezultati sprovedenih testiranja budu upućivali na obavezu preduzimanja radikalnijih mjera, rukovodstvo će zasigurno postupiti na odgovarajući način – navodi Babaić.

On za CdM kaže da je jedna od olakšavajućih oklonosti da je, u međuvremenu, od strane resornog ministarstva pristigla izvjesna preporuka, na adrese vaspitno-obrazovnih ustanova, da se nastava u školama u narednim danima održava u online formatu.

– Uvažavanjem jedne ovakve direktive, ujedno će se relaksirati kapaciteti doma i time doprinijeti lakšem upravljanju epidemijom u ovoj ustanovi – ističe Babaić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije