Connect with us

COVID-19

ČAK I REPUBLIKA SRPSKA: Vakcinacija protiv korone kreće za nekoliko dana

Published

on

(FOTO: Anadolija)

Nakon što je Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH potvrdila kvalitet vakcine “Sputnjik V”, imunizacija zdravstvenih radnika u RS mogla bi da krene i krajem ove sedmice.

Ovo je za Srpskainfo rekao direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković, koji je istakao da čekaju da ih uvoznik obavijesti da je dobio rješenje ALM BiH o potvrdi kvaliteta vakcina.

“Onda će vakcine biti dostavljene zdravstvenim ustanovama, za imunizaciju medicinara koji rade u kovid odjeljenjima. Procjena je da bi cijeli proces mogao da bude završen za deset do petnaest dana, a vakcinacija bi moglo da krene i krajem ove sedmice – naglasio je Zeljković.

Vakcinacija medicinskog osoblja protiv virusa korona trebala bi najkasnije početi sljedeće nedjelje, rekao je  za “Nezavisne” Nenad Stevandić, zamjenik generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra RS (UKC RS).

“Vakcinacija medicinskog osoblja bi najkasnije trebalo da počne početkom iduće nedjelje, ako ne i prije”, rekao je Stevandić.

Potvrdio je da će se prvi vakcinisati najugroženiji medicinski radnici, a to su oni koji rade na kovid odjeljenjima.

Podsjetimo, za RS je iz Rusije u prosli ponedjeljak stiglo 2.000 doza vakcine “Sputnjik V”, koje je uvezlo preduzeće “Krajinagroup” Banjaluka.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije