Connect with us

COVID-19

CETINJE: Preminula dva pacijenta, 16 hospitalizovano

Published

on

Hospitalizovano 16 pacijenata: Bolnica Danilo I - Foto: daniloprvi.me

U cetinjskoj opštoj bolnici “Danilo I” u posljednjih 24 časa preminulo je dva pacijenta od posljedica virusa COVID -19.

Direktorica te zdravstvene ustanove Sonja Radojičić kazala je u jutarnjem programu TVCG da je jedan preminuli pacijent bio 1941. godište, dok je drugi rođen 1949. godine.

Ona je ocijenila da je situacija na Cetinju vjerovatno lošija nego što se prezentuje. Juče je u tom gradu registrovano 19 novih slučajeva.

“Ja više ne mislim da ima bilo koje domaćinstvo da nema nekog COVID pozitivnog, bar što se tiče naše opštine, a vjerovatno je u drugim gradovima situacija stabilnija”, kazala je ona.

Pojasnila je da je kod njih na odjeljenju trenutno 16 hospitolizovanih pacijenata usljed komplikcija izazvanih koronavirusom, uglavnom sa obostranim pneumonijama i srednje teškom kliničkom slikom.

Ona je kazala da su svi radili od devet do deset mjeseci intenzivno, dok njena blonica ima problem jer su im se dva ljekara zarazila.

“Malo je problem što su nam se desili neki pehovi, jer dva ljekara su nam sada COVID pozitivna, ali evo anesteziolog se vraća sljedeće sedmice, koleginica internista je tek započela liječenje od COVID infekcije, tako da za sada to ide kako treba”, pojasnila je Radojičić.

Na pitanje da li su Cetinjani odgovorni, kazala je da ne zna, ali da želi da zaista svi budemo odgovorni.

“Da zaista ovo pokušamo nekako da dovedemo u neke pristojne granice. Jer ovo se otrglo kontroli. Vjerujte da pacijente koji se sporadično testiraju za neke druge procedure i neka druga liječenja – desi da budu pozitivni.  Tako da više kada bi čovjek, i sa stanovišta struke, pokušao da nađe neko razumno objašnjenje za sve to – ja ga ne vidim. Puno pacijenata bez ijednog simptoma su COVID pozitivni”, kazala je ona.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije