Connect with us

COVID-19

COVID-19: Stiglo 201.200 doza kineskih vakcina Sinopharm

Published

on

U Crnu Goru danas je stiglo 201.200 doza kineskih vakcina Sinopharm.

Ministarka Jelena Borovinić Bojović se zahvalila NR Kini na izuzetnoj sardanji i tradicionalno dobrim odnosima, koji su rezultirali ovako velikom isporukom.

“Obavještavam crnogorsku javnost da je danas u Crnu Goru stigao do sada najveći kontingent vakcina. 201 200 Sinofarm vakcina  upravo je stiglo na  crnogorski aerodrom, čime su se apsolutno stekli uslovi za  započinjanje masovne vakcinacije. Koristim ovu priliku da pozovem sve građane i građanke Crne Gore da se odazovu na vakcinaciju i da  budu apsolutno sigurni da je vakcina bezbjedna, efikasna i kvalitetna”, naglasila je ministarka Borovinić Bojović.

Zahvalila je državi Kini, što su nam omogućili započinjanje masovne vakcinacije u ovom ovako važnom trenutku.

“ Ovaj događaj još jedna je potvrda tradicionalno dobrih, prijateljskih i iskrenih odnosa između država Kine i Crne Gore”, kazala je  Borovinić Bojović.

Ona je podsjetila da je Crna Gora u prethodnom periodu od države Kine dobila donaciju od 30 000 vakcina, koje su, takođe, u tom trenutku, bile od veoma velikog značaja.

Ministarka zdravlja je ponovo naglasila da je poštovanje, epidemioloških mjera, preduslov kvalitetne i dobre vakcinacije i da proces vakcinacije zahtijeva određeno vrijeme, te zamolila građane da ispoštuju taj period i posebno obrate pažnju na epidemiološke mjere u vulnerabilnom, osjetljivom periodu vakcinacije. Ona je najavila početak masovne vakcinacije i apelovala na građane da se odazovu pozivu za vakcinaciju i prime vakcinu protiv COVID-19.

“Međunarodna zajednica dijeli zajedničku budućnost, te bez međunarodne saradnje, nećemo pobjediti u borbi protiv pandemije. Sve pomoći i dugoročna saradnja sa Crnom Gorom su iskrene i sa dubokim prijateljstvom, zasnovane na jednakosti, uzajamnom poštovanju i razumjevanju”, saopštio je ambasador Liu Đin.

1 Comment

1 Komentar

  1. Valter

    01.05.2021. at 09:05

    Ne razumijem sta JBB radi na aerodromu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije