Connect with us

COVID-19

ĐONI: Situacija u Ulcinju alarmantna

Published

on

Uprkos blagom padu određenih parametara, epidemiološka situacija u Ulcinju i dalje je alarmantna, navela je potpredsjednica Opštine Hatidža Đoni, za Mediabiro.

Ona kaže da je vlast ostavila Ulcinjane na cjedilu. U tom gradu je u posljednjih 15 dana povećan broj preminulih, a podaci iz Doma zdravlja (DZ) još jedan su pokazatelj alarmantnosti situacije.

„Ne mogu da shvatim kako uspijevaju da servisiraju i po 400 pacijenata, što je bio slučaj prekjuče. Da ne govorim o ostalim segmentima servisa i uslugama koje pružaju građanima“, rekla je Đoni, prenosi agencija Mediabiro.

Sa procjenom situacije saglasan je i načelnik Komunalne policije (KP) Milazim Mustafa.

„Mi smo morali da kažnjavamo stanovništvo koje se ne pridržava mjera. Do sad smo kaznili 15 lica. Mjere se uglavnom poštuju, i nadamo se da će stvari ići na bolje sada, kad su zatvorene škole“, rekao je načelnik KP.

Ulcinj je, kako je podsjetila potpredjsednica Opštine, prije nepuna dva mjeseca imao svega 12 inficiranih. Ona smatra da je izvršna vlast ostavila Ulcinjane na cjedilu nakon što je koronavirus ušao u obrazovne institucije, kada je, kako se izrazila, počela apokaliptična situacija u toj opštini.

„Ne može se Institut za javno zdravlje, jednom izjavom kojom procjenjuje da je epidemiološka situacija u Crnoj Gori izašla iz kontrole, amnestirati od svoje odgovornosti. Ne mogu svi oni učesnici, počev od Ministarstva zdravlja, ostalih resora, pa i premijera tek na naše insistiranje uvesti pooštrene mjere u Ulcinju. Da su se obrazovne institucije zatvorile prije naših apela, od strane onih koji imaju sve ingerencije, odgovorno tvrdim da ovako tešku epidemiološku situaciju u Ulcinju ne bismo imali“, istakla je Đoni.

Korona je, upozorava Đoni, u najjužniju opštinu donijela i velike socijalne probleme.

„Ni jedan euro nije usmjeren od strane bilo koje državne institucije ili Ministarstva, da bi se iz ove situacije malo lakše izašlo, u smislu opskrbljavanja porodica koje su na rubu egzistencije, starih i nemoćnih lica koja su u samoizolaciji“, ocijenila je, između ostalog, potpredsjednica Opštine.

„Tuga, jad i žalost“, riječi su kojima jedan Ulcinjanin opisuje cjelokupnu situaciju u svom gradu.

„Svi smo u nekoj depresiji. Ekonomija propada, nezaposlenost je velika, tako da ćemo se o čudu pozabaviti. Svakog dana najdraži umiru, ništa lijepo ne može da se čuje“, rekao je mještanin Ulcinja.

Da je korona pogubno uticala na fizički, psihički i ekonimski segment ljudskih života, smatra i njegov sugrađanin. Ipak, cijela situacija je, prema njegovom mišljenju, najteže pogodila penzionere.

„Daj Bože da nam ova sezona bude nešto bolja, ali ne očekujemo, dok se vakcine ne prime“, poruka je Ulcinjana.

Ipak, mjere se poštuju, pa se pojedini stanovnici Ulcinja nadaju skorijem izlasku iz cjelokupne situacije.

„Odgovorno tvrdim da je situacija gora nego prije, ali nadam se da će uskoro biti bolja. Kao što vidite, ovdje smo na pristanu, malo ljudi ima, svi se pridržavaju pravila“, primijetio je građanin opštine Ulcinj.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije