Povežite se sa nama

COVID-19

DPS: Odgovaraće za posljedice po zdravlje i živote građana

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministarstvo zdravlja odgovaraće za nemarnost i neznanje koje je proizvelo tragične posljedice po zdravlje i živote građana, kazali su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz DPS-a su reagovali na saopštenje Ministarstva zdravlja, u kojem se navodi da je bivši premijer Duško Marković objavljivanjem spiska građana zaraženih koronavirusom srozao ljudsku i medicinsku etiku.

Iz DPS-a su kazali da je saopštenje Ministarstva zdravlja, “napisano piljarskim jezikom nedostojnim jedne zvanične institucije”, i da samo pokazuje nivo političke ostrašćenosti ministarke Jelene Borovinić Bojović i njenih saradnika.

“Tragična je činjenica da oni koji su najodgovorniji za masovnu smrt koja se dešava već mjesecima u Crnoj Gori, ne samo da ne uviđaju svoju krivicu za zdravstvenu katastrofu koju su izazvali, već nijesu svjesni ni svoje odgovornosti, niti znaju šta im je posao i nadležnost”, kaže se u saopštenju.

Iz te partije su ocijenili da je žalosno da za Borovinić Bojović porazni rezultati njenog resora u borbi protiv epidemije, stotine mrtvih, hiljade oboljelih, raspad zdravstvenog sistema, nijesu činjenice koje bi joj probudile savjest.

Iz DPS-a su naveli da su Borovinić Bojović zaslijepili politička ostrašćenost i želja za revanšizmom.

“Pa ne vidi da smo od zemlje u koju je korona najkasnije stigla, i državnog sistema koji se ujedinjeno svim snagama borio za svaki ljudski život, došli do crne epidemiološke tačke u kojoj nam čitave porodice nestaju”, dodaje se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, za to vrijeme Borovinić Bojović se bavi politikanstvom a njene kolege iz Vlade se “rugaju svim žrtvama” pandemije, tako što ne poštuju mjere koje su sami donijeli.

Dok, kako su kazali iz DPS-a, premijer Zdravko Krivokapić, jedini antivakser na čelu neke vlade, stručnu javnost zgražava tvrdnjama da “puca” od antitijela već godinu i da njemu vakcina nije ni potrebna.

Iz DPS-a su naveli da su neki od razlog što je Crna Gora tu gdje jeste, odbijanje donacije iz političkih razloga, kasni početak vakcinacije, neadekvatna kampanja, neadekvatno liječenje osoba u domovima za stare.

“Lideri u zarazi, sa ogromnim brojem izgubljenih pacijenata, izolovani od svijeta i obilježeni kao crna epidemiološka tačka na karti svijeta”, kaže se u saopštenju.

Iz DPS-a su kazali da će kad sve prođe, neko biti odgovoran za nemarnost i neznanje koje je proizvelo tragične posljedice po zdravlje i živote naših građana.

“Dokaze o tome ipak, nećete moći da spalite, kao one vakcine koje su gorele na lomači vaše sujete i nekompetencije”, dodaje se u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije