Connect with us

COVID-19

KRIVOKAPIĆ: Zdravstveni sistem na granicama izdržljivosti

Published

on

Predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić zahvalio NR Kini na doniranim vakcinama. Crna Gora je u delikatnoj situaciji jer je crnogorski zdravstveni sistem doveden do krajnjih granica izdržljivosti. Vakcine predstavljaju nadu da će Crna Gora izdržati pred svim izazovima koje je uslovila pandemija Kovida-19, kazao je Krivokapić.

Krivokapić se danas sastao sa ambasadorom NR Kine u Crnoj Gori, Nj. E. Liu Đinom.

Kako je saopšteno iz Vlade, premijer je u ime Vlade Crne Gore i svih njenih građana, u razgovoru sa kineskim ambasadorom izrazio neizmjernu zahvalnost Vladi NR Kine, premijeru i prijateljskom narodu, zbog donacije 30.000 “Sinofarm” vakcina protiv COVID-19.

Premijer je istakao da građani Crne Gore veoma cijene prijateljstvo, koje Kina činom uručenja ove pomoći, samo potvrđuje.

„Crna Gora je u delikatnoj situaciji jer je crnogorski zdravstveni sistem doveden do krajnjih granica izdržljivosti. Vakcine predstavljaju nadu da će Crna Gora izdržati pred svim izazovima koje je uslovila pandemija COVID-19. Zato ova donacija ima još veću vrijednost“, rekao je Krivokapić.

Premijer je iskazao divljenje u odnosu na uspjehe koje je Kina postigla u borbi protiv pandemije.

“Kina je svima poslala jasnu poruku da moramo da naučimo da živimo sa COVID-om. Nadam se da će građanska disciplina, dosljedno poštovanje mjera u kombinaciji sa vakcinisanjem, doprinijeti da se crnogorski zdravstveni sistem održi, a da se ekonomija ne uruši. Mobilisaćemo sve raspoložive zdravstvene kapacitete, jer je ovo bitka za svakog čovjeka“, izjavio je premijer Krivokapić.

Kineski ambasador Liu Đin je iskazao zadovoljstvo što može da doprinese prijateljakim odnosima Crne Gore i NR Kine.

TVCG

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije