Povežite se sa nama

COVID-19

MINISTRSTVO ZDRAVLJA: Marković objavljivanjem spiska zaraženih srozao etiku

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Bivši premijer Duško Marković je objavljivanjem spiska građana zaraženih koronavirusom srozao ljudsku i medicinsku etiku, kazali su iz Ministarstva zdravlja.

Marković je kazao da je ponosan na sve što je bivša Vlada uradila u borbi sa koronavirusom.

On je naveo da danas u Crnoj Gori od posljedica kovid infekcije umiru stotine građana i da se ekonomija može oporaviti, ali izgubljeni životi ne mogu vratiti.

Iz Ministarstva zdravlja u reagovanju su naveli da je rezultat Markovića u borbi protiv koronavirusa nula vakcina i vakcinisanih.

Prema njihovim riječima, rezultat Markovića su na stotine hiljada ugroženih, prošpijanih i uhapšenih i desetine hiljada građana koji nijesu smjeli da „privire“ Kliničkom centru šest mjeseci tokom prošle godine.

„Srozali ste i ljudsku i medicinsku etiku kad ste prošle godine građane Crne Gore, smatrajući ih, Vama svojstveno, svojom marvom, objavili spisak zaraženih koronavirusom i pozvali ljude da se između sebe špijuniraju“, kaže se u reagovanju.

Iz Ministarstva zdravlja su rekli da je sve bilo protiv Markovića – etika, medicina, Ustav i zakoni.

Kako su naveli iz tog Vladinog resora, izvjesno je da je Markovića, kao bivšeg premijera, zanimalo sve, samo nije zdravlje građana Crne Gore.

Iz Ministarstva zdravlja su rekli da Marković „ni riječ nije izustio“ kada su odloženi izbore u Tivtu u martu prošle godine, uz obrazloženje da prijeti širenje epidemije.

„Kada u Crnoj Gori, po volšebnoj statistici Demokratske partije socijalista, ima samo 14 zaraženih, a nije imao problem da izađe na parlamentarne izbore kada je urađeno bijednih 375 testova, od čega je bilo 63 pozitivnih građana i čak pet preminulih ljudi“, kaže se u reagovanju.

Prema njihovim riječima, Marković danas “soli pamet” Crnoj Gori.

„Kad bismo radili kao Vi – nikad ne bismo izašli iz izmaštanog i naštelovanog korona free statusa, niti bi ikad prestalo hapšenje ljudi koji su minut nakon vašeg policijskog sata zatečeni ispred kuće“, navodi se u reagovanju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije