Povežite se sa nama

COVID-19

MJERE STUPILE NA SNAGU: Srbija zaključana do ponedjeljka

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Od večeras do ponedjeljka u 6 ujutro sve u Srbiji će biti zatvroreno, osim objekata vezanih za prehranu, apoteka i benzinskih pumpi.

Ovom odlukom u 21 čas zatvoreni su svi ugostiteljski objekti, kozmetički i frizerski saloni, saloni ljepote, kladionice, kockarnice, dječije igraonice, teretane, sportski objekti, kao i sve prodavnice sem prodavnica prehrambenih djelatnosti.

Ograničenje se, dakle, ne odnosi na apoteke, ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije.Moći će da rade trgovinski objekti u kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda, samostalni maloprodajni objekti u kojima se kupovina obavlja bez ulaska u objekat – kiosci i trafike, precizira se u saopštenju.

Kako je najavljeno, svoj rad nastavljaju benzinske pumpe u obavljanju djelatnosti prodaje goriva.

Pored toga dozvoljen je rad i objektima i radnjama u kojima se pružaju usluge koje ne zahtijevaju dugotrajno prisustvo korisnika i u kojima je kontakt ograničenog trajanja, poput obućara, staklorezaca, krojačkih radnji.

Restorani i barovi u okviru hotelskih i drugih kategorizovanih smještaja radiće isključivo za goste koji imaju prijavljen boravak u tom hotelu.

Nadležni organi, inspekcijske službe i komunalna policija vršiće strogu kontrolu poštovanja epidemioloških mjera tokom vikenda.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković dodao je danas nakon završene sjednice Kroznog štaba da će detaljnije mjere, koje se odnose na sve što bi trebalo da se primjenjuju od ponedjeljka, dodatno i detaljno biti saopštene u nedjelju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije