Connect with us

COVID-19

NA NIVOU CRNE GORE: Ljekari predložili pooštravanje mjera protiv koronavirusa

Published

on

Radna grupa Instituta za javno zdravlje (IJZ) predložila je nadležnima pooštravanje mjera protiv koronavirusa zbog pogoršanja epidemiološke situacije, saznaju “Vijesti”.

Za danas je zakazana sjednica Komisije za borbu protiv kovida-19, dok bi sjutra trebalo da zasjeda Savjet pri Vladi.

Ministarstvo zdravlja je jutros poslalo medijima saopštenje u kome se navodi da je Radna grupa za kontrolu, prevenciju i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 zasijedala je u ponedeljak u Institutu za javno zdravlje i razmatrala i analizirala trenutnu epidemiološku situaciju u cijeloj zemlji, sa posebnim osvrtom na situaciju u Budvi.

“Ocijenjeno je da je u ovoj primorskoj opštini epidemiološka situacija izuzetno nepovoljna. Nakog višesatnog rada Radna grupa je pripremila predlog zdravstvenih mjera, u skladu sa epidemiološkim stanjem, koje su upućene na razmatranje Komisiji za borbu protiv zarazne bolesti COVID-19 i Savjetu za borbu protiv korona virusa”, navodi se u saopštenju dostavljenom portalu Luča.

O predloženim mjerama ova dva tijela raspravljaće danas.

Aktuelne mjere protiv koronavirusa važe do 10. februara.

Prema nezvaničnim saznanjima, razmatraće se i režim rada ugostiteljskih objekata.

Carević traži zaključavanje Budve

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević zbog alarmantne situacije izazvane koronavirusom u tom gradu tražio je juče od premijera Zdravka Krivokapića i ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović zaključavanje, koje bi podrazumijevalo zabranu rada ugostiteljskih objekata, obustavu nastave u školama, zatvaranje svih vrtića, zabranu izlaska iz objekata stanovanja od 17 do pet sati narednog dana, međugradskog prevoza.

1 Comment

1 Komentar

  1. Pingback: Karadağ'da Koronavirüse Karşı Önlemlerin Sıkılaştırılması Gündemde - Karadağ Hayat -Karadağ Hayat –

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije