Connect with us

COVID-19

NJEMAČKA: U trećem talasu možda i 100.000 zaraženih dnevno

Published

on

Treći talas korona virusa u Njemačkoj mogao bi se pretvoriti u najgori do sada sa potencijalnih 100.000 novih slučajeva dnevno.

Ovo je izjavio danas direktor njemačkog Instituta Robert Koh (RKI), Lotar Viler.

Broj novih potvrđenih infekcija korona virusom u Njemačkoj skočio je posljednjih nedjelja, izazvan zaraznijom varijantom virusa poznatom kao B117 i prvim koracima za ublažavanje nekih ograničenja zaključavanja, navodi Rojters.

Postoje jasni signali da će ovaj talas biti gori od prva dva talasa”, rekao je Viler, dok je pozivao ljude da ostanu kod kuće tokom Uskrsa i dodao: “Pred nama su veoma teške nedjelje”.

Ministar zdravlja Jens Špan rekao je na istoj konferenciji za novinare da je Njemačka u završnoj fazi “pandemijskog maratona”, ali je upozorio da bi zdravstveni sistem u zemlji mogao da dostigne svoju granicu u aprilu.

Broj novih slučajeva koronavirusa u Njemačkoj porastao je danas za 21.573, dok je broj umrlih porastao za 183.

Špan je rekao da će u ponedjeljak stupiti na snagu zahtev da svi putnici aviokompanija koji ulaze u Njemačku moraju da obezbijede negativan test na korona virus.

Takođe je pozvao lokalne vlasti da zauzmu fleksibilniji pristup vakcinaciji tako što će, na primjer, nuditi neiskorišćene doze vakcine starijima od 70 godina tokom vikenda ili bržim smanjenjem zaliha.

Oko 10 odsto Njemaca je sada primilo bar prvu dozu, ali to je daleko manje nego u zemljama poput Sjedinjenih Država, Britanije ili Izraela, piše Rojters.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije