Povežite se sa nama

COVID-19

REVAKCINACIJA ASTRAZENEKOM POČELA: Do kada će, ne znamo

Objavljeno

-

Jutros na punktu za vakcinaciju u Podgorici / Foto: Luča
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Revakcinacija građana vakcinom AstraZeneka trebalo je da počne danas popodne, mada su svi oni koji su došli u jutarnjem terminu, dobili su svoju dozu, jer su negodovali na molbu da dođu ponovo.

Svi oni koji su primili prvu dozu mogu da se jave u terminu koji im je dodijeljen, saopštila je juče  ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Iz Instituta za javno zdravlje su takođe saopštili da davanje druge doze vakcine AstraZeneka počinje,  tvrdeći da raspolažu dovoljnim količinama vakcine.

Više građano javilo se juče sa tvrdnjom da su vraćeni sa punkta za vakcinaciju, a razlog je, kako nam je nezvanično saopšteno, to što revakcinacija zvanično počinje danas.

Ovog jutra reporter Luče pokušao je da dobije odgovor na pitanje da li revakcinacije AstraZenekom zaista ima narednih dana.

PR Ministarstva zdravlja jutros je isključila telefon, na fiksne brojeve u kabinetu ministarke i sekretara ministarstva niko se nije javljao. Nama odgovora ni u PR službi Instituta za zdravlje, niti u kabinetu direktora Instituta. Praznik je.

Na specijalnim brojevima 1616 i 1717 operateri se javljaju, ali nije njihova nadležnost da daju informacije ima li revakcinacije, mada u neformalnom razgovoru kažu da su čuli da se odlaže ili su u medijima i na društvenim mrežama pročitali da će biti odlaganja.

U Podgoričkom domu zdravlja su nam rekli da će zakazani pacijenti biti revakcinisani, a na pitanje da li su juče neki već vraćeni sa punktova, saopštili su da to ne znaju.

Kontaktirali smo i Dom zdravlja u Mojkovcu, gdje nam je saopšteno da revakcinacije neće biti u narednih pet dana.

Prethodnih dana mediji su pisali da nije ostala dovoljan količina doza AstraZeneke za revakcinaciju

Na konferenciji za medije juče je saopšteno da  kontigent Astra Zeneke, prema informacijama koje su dobili, treba da stigne u poslednjoj sedmici aprila ( a danas je posljednji dan aprila!)  ili prvoj sedmici maja i da će vakcina sigurno stići u Crnu Goru. Preciznije od toga, ne zna niko.

Nepovjerenje u izjave zvaničnika i brojne kontradiktorne informacije, kao i nepovezanost sistema  nemogućnost da građanin brzo i lako dobije informaciju, neminovno stvaraju nesigurnost i zabrinutost. U trenutku kada je neophodna najbolja moguća kampanja za vakcinaciju što većeg broja stanovništva, ovakav neprofesionalizam i neodređenost nemaju opravdanje.

K.V.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije