Povežite se sa nama

COVID-19

SRPSKA MINISTARKA: Srbija spremna da nastavi da pruža pomoć Crnoj Gori

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Srbija je spremna da nastavi da pruža pomoć i podršku Crnoj Gori u svim oblastima, poručila je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Darija Kisić-Tepavčević na sastanku sa ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić-Bojović na kom je zaključeno da je zajednički cilj da se saradnja dvije zemlje unaprijedi i da se afirmišu “dobrosusjedski, bratski odnosi”.

Borovinić-Bojović prezentovala je Kisić-Tepavčević trenutnu epidemiološku situaciju izazvanu koronavirusom u Crnoj Gori, izazove sa kojima se zdravstveni sistem suočava, upoznala je kako teče proces vakcinacije i koje su aktuelne epidemiološke mjere na snazi.

Govoreći o procesu vakcinacije, Borovinić-Bojović je navela da, kao i u Srbiji, i u Crnoj Gori, prioritet u vakcinaciji imaju najstariji sugrađani, kao i da je naša zemlja postigla značajne rezultate u vakcinaciji zdravstvenih radnika.

Ministarka zdravlja je izrazila još jednom zahvalnost Srbiji na pomoći u borbi protiv koronavirusa i istakla da su dobri odnosi dvije najbliže susjedne zemlje od neprocjenjivog značaja za funkcionisanje država.

Srpska ministarka, kako je prenijela Pobjeda, upoznala je crnogorsku delegaciju sa stanjem uzrokovanim koronavirusom. Kisić-Tepavčević, koja je i članica Kriznog štaba za suzbijanje COVID-19, istakla je da je Srbija ostvarila značajne rezultate na polju vakcinacije stanovništva, što je, kako je kazala, najefikasniji način za suzbijanje virusa.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije