Connect with us

COVID-19

SRPSKA MINISTARKA: Srbija spremna da nastavi da pruža pomoć Crnoj Gori

Published

on

Srbija je spremna da nastavi da pruža pomoć i podršku Crnoj Gori u svim oblastima, poručila je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Darija Kisić-Tepavčević na sastanku sa ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić-Bojović na kom je zaključeno da je zajednički cilj da se saradnja dvije zemlje unaprijedi i da se afirmišu “dobrosusjedski, bratski odnosi”.

Borovinić-Bojović prezentovala je Kisić-Tepavčević trenutnu epidemiološku situaciju izazvanu koronavirusom u Crnoj Gori, izazove sa kojima se zdravstveni sistem suočava, upoznala je kako teče proces vakcinacije i koje su aktuelne epidemiološke mjere na snazi.

Govoreći o procesu vakcinacije, Borovinić-Bojović je navela da, kao i u Srbiji, i u Crnoj Gori, prioritet u vakcinaciji imaju najstariji sugrađani, kao i da je naša zemlja postigla značajne rezultate u vakcinaciji zdravstvenih radnika.

Ministarka zdravlja je izrazila još jednom zahvalnost Srbiji na pomoći u borbi protiv koronavirusa i istakla da su dobri odnosi dvije najbliže susjedne zemlje od neprocjenjivog značaja za funkcionisanje država.

Srpska ministarka, kako je prenijela Pobjeda, upoznala je crnogorsku delegaciju sa stanjem uzrokovanim koronavirusom. Kisić-Tepavčević, koja je i članica Kriznog štaba za suzbijanje COVID-19, istakla je da je Srbija ostvarila značajne rezultate na polju vakcinacije stanovništva, što je, kako je kazala, najefikasniji način za suzbijanje virusa.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije