Connect with us

COVID-19

VAKCINA: Kotorskom Domu zdravlja isporučeno 300 jedinica Sputnjika V

Published

on

Dom zdravlja u Kotoru

Domu zdravlja Kotor je danas iz Montefarma isporučeno 300 vakcina Sputnjik V, kojima će biti vakcinisani štićenici i zaposleni u Domu za stare u Risnu.

Direktor kotorskog Doma zdravlja, Igor Kumburović, kazao je da je epidemiološka situacija u toj opštini prilično složena.

„Doze koje su danas stigle, a radi se o 300 vakcina, namijenjene su štićenicima i zaposlenima Doma za stare u Risnu, kako je predviđenom Nacionalnom strategijom za imunizaciju i rasporedom prioritetnih grupa“, rekao je Kumburović.

On je kazao da je dolazak vakcina najava početka rješavanja jako teške i iscrpljujuće situacije.

Kumburović je, kako prenosi PR centar, rekao da će nakon imunizacije u Domu za stare u Risnu početi i vakcinacija ostalih u opštini, koji spadaju u prioritetne grupe.

Prema njegovim riječima, Dom zdravlja Kotor je spreman da odradi proces imunizacije.

„Rukovodili smo se svim važećim domaćim i međunarodnim preporukama i protokolima, a u skladu sa onim što su naši kapaciteti i resursi. Očekujem da ovaj proces teče nesmetano“, poručio je Kumburović.

Zdravstveni radnici su, kako je naveo, obučeni i spremni da daju sve informacije građanima koji budu pozvani da prime vakcinu.

„Napomenuo bih da je vakcinacija dobrovoljna i krajnja odluka je na građanima. Nadam se dobrom odazivu i preporučujem vakcinaciju“, rekao je Kumburović.

On je kazao da će se i sam vakcinisati kada bude u prilici, i kada za to dođe vrijeme, po definisanim prioritetima.

„Nemam ni najmanju dilemu o sigurnosti i važnosti ovog procesa“, zaključio je Kumburović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije