Connect with us

Vakcina

STIGLO 2000 DOZA VAKCINE SPUTNJIK; BRNABIĆ: Doniraćemo još ako bude potrebno

Published

on

Na podgorički aerodrom stiglo je 2000 doza vakcine Sputnjik V. Kako kaže ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, za nekoliko dana se očekuje još 2000 doza.

Premijer Zdravko Krivokapić dočekao je premijerku Srbije Anu Brnabić. On je kazao da večeras stiže prvi kontigent, 74 dana nakon uspostvaljanja nove Vlade.

“Zdravlje iznad svega, a solidarnost prije svega. To je iskaz današnjeg velikog događaja. Građani su dugo iščekivali i evo večeras, 74. dana Vlade, stigla je vakcina”, – kazao je Krivokapić na aerodromu.

 

Nakon što se zahvalio Ani Brnabić, dodao je: “Ovo će biti novi početak razvoja naših odnosa koji su u jednom vremenskom periodu bili u zastoju. Moramo da unapređujemo odnose”

“Biće prilike i vremena i znaćemo da vas ugostimo kako dolikuje crnogorskom gostoprimstvu”, rekao je Krivokapić.

Premijerka Brnabić izjavila je da će po potrebi Srbija donirati Crnoj Gori još vakcina. Kako kaže, donacija od 4.000 je dovoljna za vakcinaciju 2.000 ljudi.

Brnabić je takođe izjavila da je tokom dogovora o ovoj donaciji, u kontaktu bila sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, pa dodala: “Poruka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i mene je da, ako bude potrebno, biće još donacija. Ovim gestom ništa drugo ne želimo, nego da otvorimo novo poglavlje u odnosima Srbije i Crne Gore, da odnosi među nama budu odnosi između braće i sestara. U ovom trenutku je najvažnija solidarnost i treba da se držimo zajedno”

 

Brnabić je pohvalila borbu Crne Gore protiv kornavirusa.

Ona se zahvalila potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću, liderima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževića koji su se, kako je rekla, “potrudili da vakcine u Crnu Goru stignu što prije”, dnevno pišući predsjedniku Srbije.

“Prenosim poruku Aleksandra Vučića da smo spremni da doniramo još vakcina. Ako bude bila potrebna dodatna donacija, tu smo uz vas”, poručila je Brnabić.

2 Comments

2 Komentara

  1. Građan in

    17.02.2021. at 20:07

    Do prekosjutra neće stići. Dok iz Zdravko ne iscjeliva svaku

  2. Hana

    17.02.2021. at 21:22

    Baš se protokolarno obukla – taman koliko nas poštuje..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije