Connect with us

COVID-19

VLADA OBJAVILA VIDEO: Poštujmo mjere, ovo je posljednje upozorenje

Published

on

Vlada Crne Gore kreirala je video-snimak kojim poziva građane na poštovanje epidemioloških mjera i upozorava na moguće zaključavanje ako mjere ne daju rezultate.

Iz Vlade Crne Gore je saopšteno da su angažovani svi resursi radi podsticanja stanovništva na strogo poštovanje epidemioloških mjera i pojačane kontrole.

Posebno je ukazano na izuzetno veliku ulogu medija u podizanju svijesti građana da poštuju epidemiološke mjere.

 

Podsjetimo, crnogorski predsjednik Milo Đukanović je ove sedmice, u obraćanju javnosti, zatražio da se granice Crne Gore zatvore za sve koji nemaju negativan PCR test, zbog ozbiljno loše epidemiološke situacije u zemlji.

Konačna odluka još nije donesena, a u međuvremenu je donijeta odluka da se na ulice raspodijeli vojska koja bi trebalo da nadgleda poštovanje epidemioloških mjera.

Državni sekretar Ministarstva finansija Janko Odović je gostujući na TV Crne Gore, rekao da Vojska ne djeluje nikakvim manevrima, ne nosi oružje, već je prisutna da samo građanima pomogne u prevazilaženju zdravstvene krize, izazvane pandemijom koronavirusa.

Najavio je da će punktovi biti na svim prometnim lokacijama u Podgorici i u Nikšiću, a od danas i u Baru.

“Juče je Vojska bila raspoređena na pet punktova u Podgorici, na četiri u Nikšiću, danas će to biti slučaj u Baru. Vojnici su tu sa maskama, oni ih građanama dijele, ukoliko je nemaju”, rekao je Odović i dodao da će kasnije dijeliti i flajere sa uputstvima kako da se epidemiološke mjere bolje poštuju.

U ovom trenutku, kako je rekao, jedino poštovanje mjera i nošenje maski nas može spasiti da ne nastane potpuni kolaps, rekao je Odavić.

“Ovo je posljednji korak pre lokdauna. Šta to znači? Znači da se život ljudi potpuno mijenja. Stala bi cijela ekonomija, a to znači manje prihoda u budžetu, ali i manje novca za sve nas”, rekao je Odović.

Advertisement

Najčitanije