Connect with us

COVID-19

VUKOVIĆ: Kavarić na čelu gradske komisije za zdravlje

Published

on

“Uskoro će biti formirana posebna komisija za zaštitu i unapredjenje zdravlja gradjana Glavnog grada na čijem čelu će se nalaziti dr Nebojša Kavarić, saopštio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Prema njegovim riječima, Crna Gora se nalazi u izuzetno teškoj epidemiološkoj situaciji.

“Svakodnevno svjedočimo velikom broju oboljelih i, nažalost, preminulih. Zdravstveni radnici su na ivici izdržljivosti, građani uplašeni, a ekonomska situacija sve je teža.

Veoma zabrinut za zdravlje naših sugradjana, odlučio sam da, u skladu s pravnim propisima koji uredjuju ovu oblast, formiram posebno stručno tijelo na nivou Glavnog grada koje će činiti isključivo ljekari, a koje će se baviti analizom različitih aspekata epidemiološke krize u kojoj se nalazimo, implementacijom mjera koje propisuje Institut za javno zdravlje i njihovom kontrolom”, dodao je on.

Na taj način, novoformirana komisija daće puni doprinos i radu našeg Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, koji neumorno radi već godinu dana.

“Na čelu ove komisije nalaziće se uvaženi dr Nebojša Kavarić. Posebno sam zahvalan vodećem crnogorskom epidemiologu dr Novici Vujoševiću i poštovanim dr Vesni Miranović i dr Sladjani Vujačić, koji će biti članovi našeg tima”, zaključio je Vuković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije