Connect with us

COVID-19

VUKOVIĆ ODLUČIO: Sjutra dan žalosti u Podgorici

Published

on

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković donio je Odluku kojom se 22. mart proglašava Danom žalosti u znak sjećanje na preminule od posljedica koronavirusa na teritoriji Podgorice.

“Godišnjica od smrti prve žrtve virusa korona u našoj državi obavezuje nas da se sa posebnim poštovanjem odnosimo prema svim žrtvama ove planetarne pošasti i da pokažemo saosjećanje prema njihovim porodicama koji su neočekivano i iznenada izgubili svoje najbliže”, naveo je Vuković.

Dan žalosti obilježiće se isticanjem zastave na pola koplja na zgradi uprave Glavnog grada, javnim službama, preduzećima i ustanovama čiji je Glavni grad osnivač, kao i objektima mjesnih zajednica i drugim ustanovama na teritoriji glavnog grada Podgorice.

“Lokalni javni emiter DOO “RTV Podgorica” će svoj program prilagoditi obilježavanju Dana žalosti. Elektronski i drugi mediji na teritoriji glavnog grada Podgorice, organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode obilježavanju Dana žalosti”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Dodaje se da na ovaj način Glavni grad podržava inicijativu predsjednika Crne Gore da se 22. mart proglasi Danom nacionalnog sjećanja na preminule od posljedica koronavirusa u Crnoj Gori.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije