Povežite se sa nama

Društvo

ABAZOVIĆ PEJOVIĆU: “Pitanje je kome će biti zabranjeno da slobodno šeta”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

U odgovoru vlasniku UNIPROM-a Veselinu Pejoviću koji je zabranio potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću ulazak u KAP, Abazović je poručio da je pitanje kome će biti biti zabranjeno da slobodno šeta Crnom Gorom kada globalni istražni napori, zbog pronevjernog novca građana Izraela, dođu do Crne Gore

On je pitao Pejovića da li su u kompanijama grupacije Uniprom postojale višemilionske transakcije sa fizičkim licem Michael David Greenfieldom i njegovom kompanijom EGFE protiv kojeg se vrše istrage za pranje 150 miliona eura.

Pismo Abazovića prenosimo integralno.

“U današnjem reagovanju nijeste demantovali ni jednu tvrdnju koju sam iznio, pa zaključujem da ste isto tako vrlo uspješno zaobilazili i poreski sistem Crne Gore u poslovnim kombinacijama koje ste imali godinama unazad, a iz kojih ste, sve su prilike, izvlačili ogroman novac. To je ta ljubav prema Crnoj Gori, gospodine Pejoviću: izvući pare van zemlje, a ostaviti dugove u zemlji.

Ipak, prije nego što prekinete komunikaciju sa mnom, najljubaznije bih Vas zamolio da mi odgovorite samo na još jedno pitanje: da li su u kompanijama grupacije Uniprom postojale višemilionske transakcije sa fizičkim licem Michael David Greenfieldom i njegovom kompanijom EGFE?

Ne zamjerite, ovo pitam iz jednog sasvim jednostavnog razloga. Naime, sudeći prema podacima od naših međunarodnih partnera iz Izraela i SAD, protiv pomenutog Michaela David Greenfielda je pokrenuta međunarodna istraga jer se sumnja da je vodio najveću finansijsku prevaru u Izraelu, tešku preko 150 miliona eura. Postoji sumnja da je preko kompanije EGFE i preko svojih ličnih računa, plasirao novac i u Crnu Goru.

Navešću i činjenicu da je u avgustu ove godine, američki sud naredio oduzimanje imovine Vašem poslovnom partneru, Michaelu David Greenfieldu.

S tim u vezi, želim da Vas obavijestim o sljedećem, ako već to ne znate: gospodin Lior Dagan, imenovan od strane izraelskih sudova da predvodi globalne napore za povraćaj novca koji je pronevjerio Michael David Greenfield, započeo je svoje aktivnosti zapljene njegove imovine u Crnoj Gori. U novembru 2021. godine, gospodin Lior Dagan se upisuje kao osnivač i ovlašćeno lice u dvije crnogorske kompanije u kojima je  Michael David Greenfield bio izvršni direktor. Adresa obije kompanije je Beogradska 10, na kojoj se nalazi i hotel Ziya, koji je u vlasništvu kompanije Uniprom hotela. Dozvolite da primijetim da će biti zanimljivo kada se na istoj adresi, u Vašem hotelu, sretnete sa čovjekom koji zapljenjuje imovinu Vašeg poslovnog partnera.

Stoga, ponavljam isto pitanje još jednom – da li su Vaše kompanije imale višemilionske transakcije sa međunarodnim prevarantom Michael David Greenfield-om i njegovom kompanijom EGFE?

Gospodine Pejoviću, ima toga još! Znate da je kompanija Uniprom white bauxite d.o.o. Niksic, do jula 2021. godine bila u vlašnistvu kompanije Uniprom d.o.o. Nikšić. U junu 2021. godine, dolazi do promjene i 100% vlasnik postaje kompanija Central European investments d.o.o. Podgorica. Jedan od osnivača ove kompanije je gore pomenuti Michael David Greenfiled. Kompanija Uniprom white bauxite d.o.o. Niksic je od tadašnje Vlade Crne Gore 2019. godine dobila tridesetogodišnju koncesiju za bijeli boksit i kamen, čija se finansijska vrijednost mjeri desetinama miliona eura.

Pa ponavljam isto pitanje još jednom – da li su Vaše kompanije imale višemilionske transakcije sa međunarodnim prevarantom Michael David Greenfield-om i njegovom kompanijom EGFE?

Na kraju, gospodine Pejoviću, očigledno je da imate milione razloga da budete nervozni. Ja sam potpuno relaksiran, kao što vidite, i za razliku od Vas, kod mene ste uvijek dobrodošli. Pitanje je kome će biti biti zabranjeno da slobodno šeta Crnom Gorom kada globalni istražni napori, zbog pronevjernog novca građana Izraela, dođu do Crne Gore.

Vlada Crne Gore u punom kapacitetu stoji na raspolaganju našim prijateljima iz Izraela i SAD-a, kako bi pronašli svaki cent njihovih građana, što je još jedna potvrda naših odličnih odnosa. O ovim saznanjima ću obavijestiti ambasade Izraela i SAD-a u Crnoj Gori, pa se dobro pripremite za novog američkog Stalnog pravnog savjetnika za korupciju i organizovani kriminal, koji će naredne godine posjetiti Crnu Goru. Poštujemo to što oni štite interese i novac svoje države, ali dozvolite da i mi isto uradimo za našu Crnu Goru.”

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Zekovic Bobo
Zekovic Bobo
20.12.2021. 18:24

Gospodine Relaksirani Dritane von Kramon, nemam prijatelja u SAD i Izraelu, ali zato zivim u Crnoj Gori koju nazivate Vasa pa Vas molim da mi relaksirano odgovorite na na slijedeca pitanja:

  1. Zasto ste i sa kojim medjunarodnim prijateljima kriminilcima omogucili kradju, ne 150 miliona eura, nego 150 milijardi, ma kakvi, neprocjevinjog bogatstva Crnogorskih gradjana?
  2. Zasto ste brzopotesno, neustavno i nasilno, a u saradnji sa vasim domacim kriminalnim partnerima, donijeli zakon kojim se pokradena imovina gradjana Crne Gore, prenosi u vlasnistvo vasim medjunarodnim kriminalnim prijateljima:
  3. Zasto ne pustite ovlascenog pravnog zastupnika drzave SAD, Crnoj Gori prijateljske i saveznicke drzave, da obavi svoj zadatak u razotkrivanju nepocinstava finansijske prirode Uniprom-Niksic, nego krseci sve pravne norme pravite prezumpciju o krivici gospodina Pejovica, zapocinjuci njegov progon i linc.
  4. Zasto ne pustite ovlascenog pravnog zastupnika SAD da odradi svoj posao i on upozna Vladu Crne Gore, a ova javnost, preduzimajuci sve zakonske mjere protiv <Pejovica za koje se utvrdi da eventualno postoje.
  5. Zasto Vi sa nevidjenim u svijetu odusevljenjem prihvatate ulogu Srpskog dzandara, a na osnovu informacija, moze se slobodno reci, vasih inostranih kriminalnih partnera koji opustosise i pobise Crnu Goru.
  6. Zasto Vi, Dritane von Kramon, u saznanju o grijesima kompanije Uniprom, ne ucinjeste ni jedan potez da spasite zivote 500 radnika KAP-a i hiljada kooperanata KAP-a, gradjana drzave Crne Gore, a odusevljeni ste kako to rade drzavni organi SAD i Izraela, kad su njihovi gradjani u pitanju.

I na kraju Dritane von Kramon, bez prezumpcije bilo kakve Vase krivice, nego na osnovu cinjenica iz vaseg dosadasnjeg rada, moram da Vas zamolim da Crnu Goru ne nazivate nasa, jer to nije tacno, posto ste je izdali na desetine nacina, od kada ste se uz pomoc vasih medjunarodnih kriminalnih prijatelja ustolicili u vlast. Divim Vam se kako relaksirano posmatrate trke Formule 1, korumpiran do guse vjerovatno zbog nekog razloga, divim Vam se kako relaksirano setate Crnom Gorom, poslije nemilosrdnog, necovjecnog napada na gradjane Crne Gore u Cetinju, kako relaksirano mozete da se obracate javnosti Crne Gore, poslije fasistickog hora pitomaca Vase policijeske akademije u Danilovgradu, hora buducih tlacitelja Crnogorskih gradjana, koi su formirani pod Vasim i rukovodstvom vasih medjunarodnih kriminilanih saveznika.

Sponzor

Najčitanije