Connect with us

Crna Hronika

AKCIJA POLICIJE: Zaplijenjeno 500 kilograma droge

Published

on

Uprava policije i Uprava carina su u zajedničkoj akciji “Trak” na carinskom terminalu u Podgorici zaplijenile oko 500 kilograma marihuane.

Policija je podnijela krivične prijave protiv M.V. (27) iz Nikšića i S.L. (30) iz Danilovgrada, kojima se na teret stavlja krivično djelo – neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

U zajedničkom saopštenju se navodi da je u pitanju akcija koju su u dužem vremenskom periodu sprovodili službenici Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droge Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Uprave policije i Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina.

Kazali su da je, osnovu analize rizika, određen detaljan pregled teretnog vozila “Scania” nikšićkih registarskih oznaka firme “Vojičić-komerc”, na kojem je kod carinske ispostave Terminal Podgorica deklarsiana za izvoz roba – plastična ambalaža za transport (pvc koševi) bruto mase 2.148 kilograma i vrijednosti 4.950 eura za kupca iz Italije, a koja je preko graničnog prelaza Debeli Brijeg trebalo da napusti carinsko područje Crne Gore.

Skeniranjem kamiona je primijećeno da se u tovarnom dijelu nalazi neprijavljena roba.

“Nakon indikacija sa snimka skenera, pristupilo se fizičkom pregledu vozila i uz pomoć specijalizovane opreme u tovarnom dijelu vozila, pored uredno prijavljene robe za izvoz, pronađena su sakrivena 85 pakovanja različite veličine, sa sadržajem biljnae materije za koju se osnovano sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana.”

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije