Connect with us

Društvo

BERANE: Pronađeni tragovi koji ukazuju da su mečići živi

Published

on

U selu Donja Ržanica kod Berana pronađeni su tragovi koji ukazuju na to da su nestali mečići, čija je majka ubijena prije dva dana, živi. To je saopšteno danas iz Opštine Berane.

“Potraga za nestalim mečićima čija je majka ubijena prije dva dana u selu Donja Ržanica kod Berana sprovedena je juče tokom koje su ostavljena hrana i postavljene kamere u dijelu gdje postoje tragovi da se nalaze”, piše u saopštenju.

Dodaje se da su u potrazi učestvovali predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović sa kolegama iz Opštine i Ministarstva, članovi lovačkog udruženja „Ivangrad – Berane“ i predstavnici NVO sektora.

Podsjetimo, ministar Stijović je stigao juče u Berane kako bi učestvovao u potrazi za mečićima, a tome je prethodila odluka Ministarstva poljoprivrede donijeta juče oko organizovanja iste.

Ubijena mečka je prije nekoliko dana pronađena u mjestu Jela – Breze u selu Rovca, a sudbina mečića za sada je nepoznata.

Medvjed je u Evropi zaštićena vrsta kojoj prijeti izumiranje, pa je i u Crnoj Gori zakonom trajno je zabranjen lov na mečku s mečetom do dvije godine starosti i na mužjaka i ženku do dvije godine starosti.

TVCG

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije