Connect with us

Društvo

BERANE: Samohrana majka traži da joj Krivokapić riješi stambeno pitanje

Published

on

Radnica beranskog Sportskog centra, samohrana majka Olivera Femić, koja ima troje maloljetne djece, zatražila je juče od premijera Zdravka Krivokapića i nadležnih državnih i opštinskih institucija da joj što prije pruže ruku pomoći radi rješavanja stambenog pitanja, piše Dan.

Njena reakcija uslijedila je nakon što je, uz asistenciju policije, 11. marta grubo izbačena iz stana u kom je živjela dugi niz godina.

Poslije toga ona se, kako navodi, sa djecom našla praktično na ulici, a da pritom na nju niko nije okrenuo glavu. Kazala je da se trenutno nalazi kod rodbine u jednom udaljenom selu u bjelopoljskoj opštini i da prosto ne zna kako dalje.

“Doživjela sam da kao samohrani roditelj sa troje maloljetne djece budem iseljena iz stana usred pandemije virusa korona. Ne osporavam da taj postupak nije pravno potkrijepljen, ali da je stan sporan saznala sam po dobijanju rješenja za iseljenje. Za tako nešto krivim pojedince iz užeg kruga porodice, kao osobe koje su bile saučesnici ovog gnusnog čina. Jednostavno, postala sam žrtva prevare. Poslije svega mislila sam da će neko moj slučaj uzeti u razmatranje i da će mi pružiti ruku pomoći u cilju rješavanja stambenog pitanja i zbrinjavanja maloljetne djece. No, na nas niko nije okrenuo glavu koliko i da ne postojimo. Tako smo ostavljeni na milost i nemilost vremenu puni gorčine i jada. Zato sam riješila da se obratim lično premijeru Zdravku Krivokapiću, kao i čelnicima nadležnih institucija, u nadi da će shvatiti da i jedna samohrana majka sa troje djece podliježe ljudskim pravima”, ističe Femić.

Ona je za Dan kazala da se ranije dopisom obraćala brojnim ustanovama, ali i nadležnim u lokalnoj upravi i da od njih do današnjeg dana nije dobila nikakav odgovor.

“Boli me to što se niko nije udostojio da mi barem odgovori na moje dopise. Zar institucije treba da imaju takav odnos prema ranjivim kategorijama, o kojima se konstantno priča i ističe kako se njima pridaje posebna pažnja”, ogorčena je Femić.

Istakla je da se osjeća krajnje obespravljeno, dok njena djeca još uvijek ne mogu da se oporave od stresa i trauma koje su preživjeli tokom izbacivanja iz stana.

“Kada je nedavno usmrćena mečka u Beranama, cijela Crna Gora se digla na noge, od lokalnih čelnika do ministara. Sa druge strane, izbacivanje majke sa troje maloljetne djece na ulicu nikoga nije dotaklo, a moja djeca ne mogu da se oporave od šoka koji su preživjela. Zbog svega osjećamo se obespravljeno i uvrijeđeno, jer izgleda u ovoj zemlji životinje imaju viša prava od ljudi”, zaključila je Femić.

Iz lokalne uprave za Dan su kazali da su upoznati sa slučajem Olivere Femić i da su spremni da joj, u skladu sa svojim mogućnostima, pruže ruku pomoći.

“Upoznati smo sa slučajem samohrane majke Olivere Femić, koja ima troje maloljetne djece. Iskreno žalimo što se to desilo i što se našla u nezavidnoj situaciji, ali naše mogućnosti po pitanju rješavanja stambenih pitanja su ograničene. Opština nema svoje stanove, pa samim tim ne može da reaguje na pravi način. No, spremni smo da je primimo na razgovor i da zajednički tražimo neko adekvatno rješenje. Takođe, spremni smo da posredujemo kod državnih organa u cilju iznalaženja mogućnosti da i ona i njena djeca dobiju krov nad glavom”, saopštili su iz lokalne uprave.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije