Connect with us

Društvo

BOBAN BATRIĆEVIĆ: Dalje šape od Adnana Čirgića

Published

on

Naš ekspertski sastav za sahrane i izdaju domovine institucionalno poznat i kao Vlada Crne Gore, koja nije u stanju da riješi probleme širenja pandemije novog korona virusa što danima dovodi do ogromne smrtnosti u našoj zemlji, umjesto da se zapita kako da riješi taj užasan problem, ostrvila se na svoje kritičare i crnogorske intelektualce koji ne podržavaju njenu asimilatorsku identitetsku politiku.

Valjda u nadi da će polemika oko statusa Fakulteta za crnogorski jezik i književnost skrenuti pažnju javnosti s njene indolentne i nekompetentne zdravstvene politike, njeni su se eksperti potrudili sačiniti i podnijeti čak četiri krivične prijave istovremeno protiv prof. dr Adnana Čirgića, u kojim se tereti za:

Uništenje i oštećenje tuđe stvari iz člana 253 Krivičnog zakonika
Uništenje i oštećenje kulturnog dobra iz člana 253a Krivičnog zakonika
Nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zaraze iz člana 287 Krivičnog zakonika
Ugrožavanje sigurnosti iz člana 168 st. 1 i 2 Krivičnog zakonika.

Krivične prijave podnijelo je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta na čijem čelu se nalazi osoba koja ne priznaje postojanje crnogorske nacije, za koju su Crnogorci kako jednom reče – produkt etničkog inžinjeringa, što ju je valjda i kandidovalo za ministarsko mjesto. U tome duhu koji neočovječuje Crnogorce, MPNKS predstavilo je u svojim prijavama i medijskim nastupima prof. dr Adnana Čirgića kao izgrednika, huligana, rušitelja i što je najgore od svega – kao osobu koja širi smrtonosni virus i ugrožava javnu bezbjednost.

Svima koji poznaju paradigme totalitarne prakse obračuna s neistomišljenicima, jasno je da se radi o klasičnom maniru progona i ućutkivanja. Nema sumnje da ovakav način odnosa prema čovjeku koji je najzaslužniji za kodifikaciju crnogorskoga jezika i njegovu međunarodnu afirmaciju ima ne samo politički već i etnonacionalistički motiv.

I ministarka i njeni eksperti svjesni su značaja Čirgićeva imena za crnogorsku nauku i kulturu te važnosti njegove javne riječi koja je oštra i kritična, pa ovakvim navodima ne samo što zadovoljavaju svoje šovinističke prirode već pokušavaju ugušiti i slobodu riječi.

Zbog ovakvih „nakićenih“ i lažnih prijava Čirgić je danas bio pozvan u cetinjsku policiju da da izjavu. Budući da kamere s javne zgrade ispred kojeg su zapošljeni FCJK organizovali protest, jasno pokazuju da je Čirgić radio sve suprotno od onoga za što ga ministarstvo tereti, očigledno  je da njegovi protivnici žele njegovu javnu satanizaciju i difamaciju kako bi ga razapeli u svojim propagandnim punktovima a njegovu kritiku obesmislili.

To vam gospodo neće poći za rukom! Čirgić nije sam! Sigurni budite da ćemo svi koliko nas ima, a ima nas dosta zbog čega se i bojite, stati uz njega i odbraniti naše pravo na slobodu mišljenja!

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije