Connect with us

Društvo

BOGDANOVIĆ ODGOVORIO SDT-U: Nema trgovine, Katnić odmah da ode

Published

on

“Sa indignacijom odbijamo tvrdnje i konstrukcije Milivoja Katnića, i njegovog aparata nadaleko poznatog kao specijalna fabrika laži”, saopšteno je iz Demokrata, reagujući na tvrdnje glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da će podnijeti ostavku ukoliko vladajuća većina povuče zakon o ukidanju SDT-a.

Prema riječima generalnog sekretara Demokrata Borisa Bogdanovića, u upitanju su “izmišljene i krajne prizemne optužbe koje nemaju nikakvog uporišta u stvarnosti i predstavljaju vjerovatno samo jednu u nizu javnosti poznatih fantazija odlazećeg specijalnog državnog tužioca”.

„Nikada i niko iz Demokratske Crne Gore nije trgovao niti se igrao sa zakonima ove države. Pred nama su reforme pravosuđa koje počinju organizacionim i kadrovskim promjenama i koje će eliminisati kočničare na našem putu ka EU, koji nema alternativu“, naveo je Bogdanović i dodao:

„Ponuda ostavke u zamjenu za povlačenje reformskih izmjena zakona, predstavlja klasičnu trgovinu. Očito da Katnić dolazi iz neke druge stvarnosti u kojoj se može trgovati sa sudbinom države ili građana, ali sa Demokratama nema trgovine, niti je kada bilo niti će je ikada biti“, kazao je on.

Reforme u tužilaštvu će se sprovesti, a ostavka personifikacije neprofesionalnosti ovog organa ih neće zaustaviti. Neće i ne može pravosuđe ove zemlje zavisiti od Milivoja Katnića ili bilo kog pojedinca.

„Crna Gora gradi institucije koje će se beskompromisno boriti protiv svih oblika korupcije i kriminala. Zato je neophodno da Milivoje Katnić odmah i bezuslovno ode“, zaključio je Bogdanović.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije