Connect with us

Društvo

BORBA: Brđanin i Damjanović zaustavili šverc kokaina i cigara, Krivokapić udario na obojicu

Published

on

Smjena v.d. direktora Uprave prihoda i carina Aleksandra Damjanovića otkrila je i pozadinu premijerovih napada na direktora Uprave policije Zorana Brđanina, a to je sprječavanje šverca cigareta i kokaina kojem su zajedničkim snagama policija i carina stali na put u minulom periodu.

Upravo su Damjanović i Brđanin bili ključne karike u tom lancu razbijanja šverca cigareta, što im premijer Krivokapić izgleda nije oprostio zbog toga što su njegovi bliski prijatelji onemogućeni da zarađuju ogroman novac na nelegalan način.

Nije Krivokapić “udario” na Brđanina zbog dešavanja na Cetinju uoči ustoličenja Mitropolita Joanikija i njegovog navodnog protivljenja održavanju tog svečanog čina, već zbog toga što je policija pod Brđaninovim vođstvom konačno krenula u borbu protiv organizovanog šverca cigareta.

Uzaludno je bilo spinovanje iz Krivokapićevog okruženja i dovođenje javnosti u zabludu da je direktor policije bio protiv Mitropolitovog ustoličenja na Cetinju, stvarni motiv premijerove hajke na Brđanina su ti što isti ne dozvoljava privilegovanim poslovnim krugovima bliskim Krivokapiću i budućim finansijerima njegove partije da vrše šverc cigareta.

Upravo je jedan pro vladin portal pokrenuo hajku na Brđanina, objavljivanjem njegove slike sa liderom SDP-a Raškom Konjevićem u jednom lokalu na osnovu kojeg je razrađena priča da je direktor policije bio protiv Mitropolitovog ustoličenja na Cetinju.

U političkim i bezbjednosnim krugovima se uveliko spekuliše da Krivokapić ne može da oprosti Brđaninu to što je stopirao ilegalne aktivnosti u Luci Bar.

Takođe, premijer nema nikakvu kontrolu nad direktorom policije, te stoga na svaki način pokušava da ga eliminiše sa te pozicije, međutim, za to nema podršku preostalih članova Vlade koji nisu pod njegovom kontrolom.

Kako naš portal saznaje, na jučerašnjoj hitnoj elektronskoj sjednici Vlade došlo je do nesuglasica između članova Vlade, jer veliki broj ministara nije bio za smjenu Aleksandra Damjanovića sa čela Uprave prihoda i carina. Međutim, Krivokapićeva struja je prevagnula i većinski izglasala ovu spornu odluku koja će zasigurno izazvati političke posledice u narednom periodu.

1 Comment

1 Komentar

  1. Tito

    22.10.2021. at 18:10

    Kavcanin i kockar zaustavili sverc kokaina?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije