Connect with us

Društvo

CAREVIĆ ZA SRPSKI TELEGRAF: Lično bih sve smijenio iako je to kršenje nekih zakona

Published

on

Carević

Predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević kazao je da će centralni događaj u ovoj godini biće lokalni izbori u Nikšiću.

„To je veliki zadatak koji je pred nama. Nikšić je grad iz kog dolaze i Milo Đukanović i svi najjači ljudi iz javnog i podzemnog svijeta. Nikšić je centar dešavanja i mislim da je veoma važno da se baš tu potvrdi pobjeda na parlamentarnim izborima. Pobjeda u Nikšiću, kao posljednji udarac DPS, svakako bi bila od velike važnosti“, istakao je Carević u intervjuu za Srpski telegraf.

Kaže da je prošla godina bila burna po mnogo čemu, ali ono što je sigurno, najviše ćemo je pamtiti po padu režima Mila Đukanovića.

„Nadam se da to za Crnu Goru znači i oslobađanje od hobotnice, zvane DPS, koja je Crnu Goru gušila prethodnih 30 godina. Ali i tu moramo biti pažljivi. Gospodin Đukanović nije nimalo naivan, moramo biti veoma oprezni. Sadašnja vlada, sa Zdravkom Krivokapićem na čelu, krenula je novim putem, vidjećemo u kom pravcu će to ići. Što se mene tiče, ja sam neko ko dolazi iz privatnog sektora i kod mene se neke stvari rešavaju brže, po kratkom postupku. Tako mislim i da je sadašnja vlada neke stvari trebalo malo brže i energičnije da uradi jer što protivniku date više vremena, to samo njemu ide u prilog. Međutim, ja nisam tu da mnogo odlučujem, gospodin Krivokapić je tu sa svojim timom, on ima maksimalnu podršku i nadam se da će u budućem periodu DPS biti samo ružna istorija Crne Gore“, ističe Carević.

Na pitanje šta je to što je ključno, što bi nova vlada morala da uradi u narednom periodu, Carević kaže da bi on lično sve smijenio, bez čekanja.

“DPS je računao da će doći vrijeme kad će pasti njihova vlast, pa je svoje kanale svuda provukao. U policiji, tužilaštvu, sudstvu. Znam da su gospodinu Krivokapiću ruke vezane, ali smatram da se mora brže i žustrije djelovati. I znam da bi smjenjivanje možda bilo kršenje nekih zakona, međutim, kršio ih je i Đukanović 30 godina. Uzeli su nam jezik i pismo, Crkvu nismo smjeli da damo“, podsjeća prvi čovjek Budve.

On je kazao da se na litije išao na poziv Andrije Mandića. “Zajedno sa Crkvom i mitropolitom krenuo sam u borbu. Organizovali smo sve one litije i to je zaista bilo veličanstveno”, kazao je Carević.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije