Connect with us

Društvo

CDT: Pokrenuta kampanja “Glasaj slobodno”

Published

on

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) pokrenuo je kampanju “Glasaj slobodno” čiji je cilj da građane Nikšića podsjeti na njihovo pravo da glasaju po svom ubjeđenju i da niko ne može nedozvoljenim sredstvima da utiče na njihov izbor.

Iz CDT-a su podsjetili da je u toku izborne kampanje zabranjeno zapošljavanje u javnoj upravi, otpis dugova za struju, vodu, komunalije i korišćenje javnih prostorija za aktivnosti političkih partija.

„Zabranjeno je i korišćenje službenih vozila za potrebe kampanje, korišćenje javne mehanizacije bez nadoknade i finansiranje političkih partija iz nedozvoljenih izvora“, dodaje se u saopštenju.

Iz CDT-a su pozvali Agenciju za sprečavanje korupcije da saopšti da li se u Nikšiću zloupotrebljavaju državni resursi u izborne svrhe.

„Da li se vodi funkcionerska kampanja, da li ima nezakonitog zapošljavanja, da li se socijalna pomoć nezakonito dodjeljuje? Da li je u Nikšiću potrošeno vise od 98 hiljada EUR za kampanju koliko iznosi zakonski limit za troškove“, naveli su iz CDT-a.

Na sajtu CDT-a je, kako su kazali, postavljena aplikacija pomoću koje građani mogu poslati prijave u slučaju da su im ugrožena vitalna prava u toku izbornog procesa ili ako su primijetili zloupotrebe u izbornom procesu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije