Connect with us

Društvo

CGA POVODOM ATAKA NA NASTAVNICU-ANTIFAŠISTU: Svi smo mi Cetinje- svi smo mi LPO-svi smo mi Sanja!

Published

on

Povodom usmene sugestije Ministarstva prosvjete (…) upravi Osnovne škole „Lovćenski partizanski odred“ na Cetinju da pokrene disciplinski postupak protiv nastavnice istorije Sanje Vujović, jer je navodno zloupotrijebila učenike u političke svrhe time što su učestvovali u polaganju vijenaca sa predstavnicima SUBNORA Crne Gore u Podgorici i učestvovali u programu obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom, oglasila se Crnogorska građanska akcija.

Saopštenje objavljujemo integralno:

 Osnovna škola Lovćenski partizanski odred se nalazi u Cetinju, gradu heroju i gradu koji predstavlja simbol borbe protiv svih  okupatora. Cetinje je iznjedrilo 5 000 partizana i 49 narodnih heroja.

Ova škola časno obilježava svake godine 9. maj, Dan borbe protiv fašizma uz prigodan program.

Njegujući prave vrijednosti mlade generacije se uče prošlosti, da bi umjele sačuvati sadašnjost i obezbijediti slobodnu budućnost.

Tezu da se sloboda uvijek mora osvajati svjedočimo i sada, kada oni koji su ’45-e bili pobijeđeni žele promijeniti viđenje prošlosti  i izmijeniti našu stvarnost.

Poručujemo ideolozima nove vlasti i onome ko je ovu inicijativu u ime Ministarstva uputio – Nije vam prošlo ’45-e, budite uvjereni da vam neće proći ni sada.

Podrška za profesoricu Sanju Vujović i sve časne prosvjetare koji se suočavaju sa progonom po bilo kom osnovu.

Svi smo mi Cetinje- svi smo mi LPO-svi smo mi Sanja!

Ono što kaže partizanska pjesma, ostaće vječni biljeg i vodilja:

“Crne horde nas ne plaše

Krv herojska u nas vri

Mi ne damo zemlje naše

Da je gaze fašisti”

Preporuka Ministarstvu – Crvenu liniju gazite i ne dozvoljavamo da sa ovakvim bezobrazlukom provocirate i da pokušavate izvrnuti istinu nametanjem svoje izvitoperene fašističke ideje.

Ako već vodite 4 resora mogli ste napisati i 4 rečenice, a ne kao bijednici usmeno prijetiti nastavnici. No nema u vama krvi heroja, zato koristite metode zastrašivanja onih kojima se, na žalost, dičite.

Smrt fašizmu!

2 Comments

2 Komentara

  1. soko

    14.05.2021. at 02:15

    Bravo, pridruzujem se!

  2. Zekovic Bobo

    15.05.2021. at 16:33

    Hvala. Uljepsali ste mi dan i vratili nadu da ce proci ovo zlo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije