Connect with us

Društvo

CPC: Vlast donijela okupacioni akt u korist Srbije

Published

on

Foto: CPC

Usvajanjem izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti vlast je Crnu Goru dovela u status okupacione zone Srbije, ocijenili su iz Crnogorske pravoslavne crkve i pozvali opoziciju da napusti parlament i nastavi borbu na vaninstitucionalni način.

Nova vlast je, kako su naveli iz CPC, utemeljila pravni osnov za protivustavni upis 50 kvadratnih kilometara crnogorske teritorije sa svim crkvama i manastirima na državu Srbiju.

„Tim izmjenama ruga se i crnogorskoj istoriji, dajući jednoj okupacionoj organizaciji, kakva je Beogradska patrijaršija, status istorijske i domicilne crkve“, kaže se u saopštenju.

Iz CPC su kazali da znaju da je taj Zakon „okupacioni akt u korist Srbije“, i prema toj činjenici će se, kako su naveli, ravnati.

„Zato pozivamo opoziciju da se prilagodi novim okolnostima Crne Gore kao okupirane zemlje kojom vladaju kvislinzi, i da napušti parlament i nastavi borbu do konačnoga oslobođenja zemlje na vaninstitucionalni način“, poručili su iz CPC.

U protivnom će, kako su naveli, dati legitimitet samoj okupaciji, i poslužiti joj kao dekor za propast Crne Gore.

„Što se CPC tiče, ona je nosila svoj krst i nosiće ga do sudnjega dana, boreći se za slobodu Crne Gore, Crnogorsku crkvu kao domicilnu i crkvenu imovinu u vlasništvu crnogorske države. Građani, na okup, ustajte u odbranu nezavisnosti i suvereniteta Crne Gore“, zaključuje se u saopštenju.
(kraj) gop/isf

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije