Connect with us

Politika

SDP: Vratiti Cetinjski manastir CPC-u, ispraviti nepravdu

Published

on

Cetinjski SDP snažno podržava inicijativu građana Cetinja koja ima za cilj da se omogući da vjerujući Crnogorci svoja vjerska osjećanja mogu iskazivati u hramovima koje su gradili naši preci sa svojom, Crnogorskom pravoslavnom crkvom, saopštio je Nikola Đurašković iz cetinjskog odbora SDP-a.

Sloboda vjeroispovijesti, kako je rekao, kao jedno od temeljnih ljudskih prava, vjerujućim Crnogorcima ugrožena je više od stotinu godina i vrijeme je da ta nepravda bude ispravljena.

“Na taj način posmatramo i građansku inicijativu kojom se traži da se Cetinjski manastir stavi na raspolaganje CPC i njenim vjernicima. Tako će se omogućiti da Cetinjski manastir bude otvoren za sve pravoslavne vjernike, bez obzira na nacionalnu i drugu pripadnost, bez diskriminacije koja je karakterisala upravljanje Cetinjskim manastirom od strane SPC”, kazao je on.

Zato pozivaju predsjednicu Skupštine Prijestonice da, kako je rekao, bez odlaganja zakaže sjednicu lokalnog Parlamenta, kako bi se odbornici izjasnili o podnijetoj inicijativi.

“Naš odnos prema ovoj i sličnim inicijativama baziran je na punom poštovanju slobode vjeroispovjesti i nespornom pravu CPC i vjerujućih Crnogoraca da svoja vjerska osjećanja ostvaruju u svojim hramovima”, istakao je Đurašković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije