Connect with us

Crna Hronika

MUP: Uhapšeno osam policajaca zbog primanja mita, krijumčarenja ljudi i zloupotrebe službenog položaja

Published

on

Ilustracija: Pixabay

Policijski službenici G.Z., S.M., M.Lj. i O.M. iz Centra bezbjednosti Nikšić, T.L. i B.V. iz Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi, P.I. iz OB Kotor i policijski službenik – pripravnik D.N.  iz CB Budva, kao i Nikšićani Đ.N., M.Z. i Novljanin B.V., uhapšeni su danas po nalogu Višeg državnog tužilaštva. Policajci se sumnjiče više krivičnih djela – primanje mita, zloupotreba službenog položaja i nedzvoljeni prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi, saopšteno je iz MUP-a.

Krivična prijava podnešena je protiv tri crnogorska i dva strana državljana zbog postojanja sumnje da su počinili krivična djela davanje mita i podstrekavanje na izvršenje primanje mita.

„U toku današnjeg dana, postupajući po nalogu Višeg državnog tužilaštva Podgorica, povodom navedenog predmeta, Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije, uz logističku podršku i saradnju sa nadležnim organizacionim jedinicama Uprave policije, preduzelo je niz mjera i aktivnosti koje su rezultirale lišenjem slobode osam policijskih službenika i tri građanina koji su, nakon toga, privedeni postupajućem državnom tužiocu”, navedeno je u saopštenju.

Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije Ministarstva unutrašnjih poslova je, u koordinaciji sa postupajućim državnim tužiocem Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, realizovalo operativnu akciju koja je sprovođena u prethodnom višemjesečnom periodu.

Kako su kazali, akcija je usmjerena na otkrivanje nezakonitog postupanja policijskih službenika u vršenju policijskih poslova i primjeni policijskih ovlašćenja.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije