Connect with us

Crna Hronika

PRETRESI POSJEDA KAVČANA U KOTORU: Ozbiljna akcija ili predstava za javnost

Published

on

Na desetine specijalaca “češljalo” je prije dva dana u Kotoru kuće i posjede vođa “kavačkog” klana, Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana. Obojica su, kako se nezvanično navodi, bili bliski saradnici Veljka Belivuka koji je uhapšen 4. februara, te su i pretresi navodno povezani sa hapšenjem ozloglašenog vođe navijačke grupe “Principi”.

U zgradi koja je juče pretresana u Kotoru nedavno su boravili upravo Belivuk i njegova desna ruka Marko Miljković, koji se terete za više likvidacija. Crnogorska policija je tada tvrdila da je spriječila njihovo ubistvo. Naime, Belivuka je ekipa “škaljaraca” trebalo da likvidira na aerodromu u Tivtu, međutim policija je osujetila plan i uhapsila trojicu potencijalnih napadača.

Vođa “Principa” je tada priveden na informativni razgovor sa Zvicerom, ali su ubrzo pušteni. Veljko je na saslušanju izjavio da je došao kod vođe “kavačkog” klana u goste.

Belivuk je uhapšen, 4. februara, dvije nedelje posle posete Crnoj Gori, a prema saznanjima do kojih je Nova.rs tada došla, on je trebalo da se sastane sa Tamarom Zvicer na Jahorini 12. februara.

Tamara Zvicer Foto: Detective-info.com.u

U pomenutom popularnom skijalištu tada je uhapšeno više pripadnika dva crnogorska kriminalna klana, a sumnjalo se da se pripremao obračun u čijem centru je bila upravo Tamara Zvicer, supruga označenog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera. Belivuk je trebalo da se sastane sa njom i članovima njenog obezbeđenja.

Još tada je bilo poznato da se Velja Nevolja dovodio u vezu sa “kavačkim” klanom zbog navodnog učešća u trgovini drogom. Tada su uhapšena trojica “škaljaraca” i nekoliko pripadnika suparničkog “kavačkog” klana za koje se preptostavlja da su bili obezbjeđenje Tamari Zvicer i njenoj djeci.

Da su se oni sa kojima je Belivuk blisko sarađivao našli na meti od momenta kada je on od državnog saradnika broj 1, postao neprijatelj broj 1, upravo svjedoče pretresi.

Opšte je poznato da Belivukova grupa nije mogla da djeluje bez znanja srpskog državnog vrha, pogotovo toliko dugo, a službe su odlučile da Velju Nevolju ipak puste “niz vodu” kada se, prema riječima upućenih, “oteo kontroli”.

Zviceru su prekjujče oduzeli vrijedna umjetnička djela, a upad policij u sred dana ostavio je utisak predstave kojom se šalje poruka da “nema mjesta za krimiminalce”, ali samo one koji ne sarađuju sa državom, zaključuje Nova S.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije