Connect with us

Crna Hronika

TRAŽIO GA INTERPOL: U Podgorici uhapšen milijarder iz Azerbejdžana Telman Ismailov

Published

on

Milijarder iz Azerbejdžana Telman Ismailov uhapšen je u Podgorici po međunarodnoj potjernici, potvrđeno je nezvanično Pobjedi iz policije.

Prema izvoru portala „crimerussia.com”, Ismailov se teretio za organizaciju ubistva dvojice preduzetnika. Optužen je 11. novembra 2017. godine i tražio ga je Interpol.

U crnogorskoj policiji su u junu ove godine kazali da tragaju za dva strana državljanina, na području Podgorice, za kojima je raspisana međunarodna poternica. Jedan od njih je upravo bio Telmanu, dok je drugi ruski državljanin Vladimiru S, a obojica  su poznati po svojim biznisima.

Kako je tada pisao Dan, u podgoričkom naselju Kokoti, policija je izvršila pretres stana u kojima su zatekli članove porodica traženih osoba.

Ismailov je rođen u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana, kao deseto od dvanaestoro djece u jevrejskoj porodici. Vlasnik je brojnih kompanija širom svijeta, a u Rusiji je studirao ekonomiju i u toj zemlji je proveo veći dio života.

Vlasnik je luksuznog kompleksa u turskoj Antaliji – „Mardan Palace”, najskupljeg hotela u Evropi čija je gradnja koštala preko 1,5 milijardi dolara.

Bio je vlasnik i Čerzikovski pijace u Moskvi, najveće te vrste u Evropi, koja je zatvorena zbog sumnjivog poslovanja 2009. godine.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije