Connect with us

Crna Hronika

ZA UBISTVO: Belivuka 700.000, a za Kašćelana 500.000 eura

Published

on

Za likvidacije navodnog vođe kavačkog klana Slobodana Kašćelana, Beograđanina Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i pripadnika njegovog obezbjeđenja Marka Miljkovića pripadnicima kriminalne grupe koje su pripremale izvršenje atentata bilo je obećano milion i 200.000 eura. Ove navode iznio je svjedok saradnik u ovom predmetu H.K. koji je prije tri dana saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu, piše Dan.

On je, kako Dan saznaje, do u detalje iznio plan kriminalne organizacije koja je planirala da na aerodromu u Tivtu ubije Belivuka i Miljkovića, a da u Podgorici likvidira Kašćelana. Ove likvidacije spriječili su policija i Specijalno državno tužilaštvo hapšenjem Radovana StanišićaMila Jovanovića i Gorana Markovića. Istragom je obuhvaćena i M.A.

Kao organizator kriminalne grupe u istrazi su označeni Janko Vukadinović i još jedna, zasad neidentifikovana osoba. Vukadinović se nalazi u spuškom zatvoru, odakle je izdavao naređenja ostalim članovima kriminalne grupe. Svjedok saradnik u SDT-u ispričao je da je najviše novca ponuđeno “za glavu” Belivuka. Tačnije, za njegovo ubistvo obećano je 700.000 eura, a za likvidaciju Kašćelana pola miliona. Ubistvo Miljkovića trebalo je da bude “nagrađeno” sa 300.000 eura.

Osim toga, svjedok saradnik je prilikom saslušanja priznao i da je njegova uloga bila da obezbijedi sredstva za likvidacije, te je tako pripremao motor za likvidaciju vođe kavačkog klana i kupio auto za ubistvo Velje Nevolje. Za taj atentat, prema riječima svjedoka saradnika, pripremao je osumnjičenog Markovića. Iznoseći ove detalje, H.K. ipak, kako saznaje Dan, nije saopštio ime drugog organizatora ove kriminalne grupe, kao ni ko je njemu izdavao naređenja. Predmet je pod oznakom tajnosti zbog čega mnogi detalji još nijesu poznati javnosti.

Akcija SDT-a u kojoj su spriječene likvidacije Kašćelana, Belivuka i Miljkovića vođena je pod kodnim nazivom “Meta”. Na konferenciji za medije održanoj krajem januara, iz SDT-a je saopšteno da su službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, zajedno sa CB Podgorica i CB Herceg Novi na teritoriji Podgorice i Tivta spriječili djelovanje kriminalne organizacije u pravcu lišenja života najmanje tri lica.

“Jedno lice je trebalo da bude lišeno života u Podgorici 22. 1. 2021. godine, dok je druga dva lica trebalo da budu lišena života na aerodromu u Tivtu istog dana u jutarnjim časovima”, navedeno je tada iz SDT-a.

Zbog sumnje da je trebalo da ubiju Kašćelana osumnjičeni su Momčilo Milić (40), Hasan Turković (33) i Dušan Ivanović (41) iz Bara. Eksplozivna naprava velike razorne moći pronađena je u automobilu Milića. Kašćelan je trebalo da bude ubijen prilikom dolaska na suđenje u Viši sud u Podgorici. Plan je bio da se pod njegovo vozilo postavi eksplozivna naprava koja bi se aktivirala kada bi vozilo bilo u pokretu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije