Connect with us

Društvo

ČUŠ! – REALNE PRIČE: Epizoda “Koja ti je šifra?” o uticaju pandemije na mentalno zdravlje

Published

on

NVO CAZAS pokrenula je inicijativu „Čuš! – realne priče“ sa ciljem da na inovativan, moderan i kreativan način obradi društveno aktivne teme. U prvoj epizodi pod nazivom „Koja ti je šifra?“ donose priču o uticaju pandemije korona virusa na mentalno zdravlje i stigmi prema osobama sa mentalnim oboljenjima.

“Čuš!“ je forma Youtube emisije koju vode aktivisti i aktivistkinje, volonteri i volonterke kao i tim CAZASa i stručnih saradnika koji žele da ispričaju važne društvene, zdravstvene, socijalne i na kraju realne i svakodnevne priče, na nešto drugačiji način.

U ovoj epizodi imate mogućnost da čujete odgovore od strane stručnih lica na pitanja i dileme koje većina građana ima a koje se tiču posljedica aktuelne pandemije korona virusa na mentalno zdravlje.

„Mentalni izazovi su prisutni kod mnogih od nas, ali je  to samo jedan dio onoga sa čim se suočavamo, a nikako nešto što nas definiše. Stigma i osuda ne smije biti odgovor na to, jer šifru neke dijagnoze ne smijemo izjednačavati sa bićem jer svako ima brojne potencijale koje može iskoristiti i biti aktivan dio društva, ukoliko društvo bude otvoreno, oslobođeno predrasuda i osnaženo“, kažu iz CAZAS-a.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije