Connect with us

Društvo

CZIP: Ubijen medvjed u Parku prirode

Published

on

Centar za zaštitu i proučavanje ptica saopštio je da je ubijen medvjed u Parku prirode Dragišnica-Komarnica.

“Nakon odstrijeljenog mužjaka medvjeda u kanjonu Tare u blizini Matešava 2018. godine, medvjeda u kanjonu Male rijeke 2020. godine, ženke-majke u Beranama u februaru ove godine, stiže vijest o ubijenom medvjedu u Parku prirode Dragišnica-Komarnica. Nadležne institucije će se po već oprobanom receptu igrati igre gluvih telefona, na čijem kraju uvijek ispaštaju upravo životinjske vrste koje su zaslužne za proglašenje ove oblasti Parkom prirode”, poručuju iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica.

Kad policija odradi svoj posao, kako kažu, tužilaštvo će omanuti i zatvoriti oči pred dokazima.

“Zašto i ne bi, naučio sistem da pumpa statistiku po kratkom postupku. Njima u korist, naravno. Da stvar bude gora, u julu prošle godine, država Crna Gora usvojila je Rimski Srtateški plan (Rome Strategic plan, baziran na Bernskoj konvenciji), prema kojem se obavezala da stopu krivolova u Crnoj Gori smanji za 50% do 2030. godine. Na dobrom smo putu zar ne? Još se ni mastilo na papiru nije osušilo, mi stopu krivolova podižemo na veći nivo. Sigurni smo da nismo ni čitali šta potpisujemo”, poručuju iz CZIP-a.

Od danas, kako poručuju, donosioci odluka i političari više nemaju pravo propagiranja Crne Gore kao zelene destinacije.

“Nemate pravo pozivanja turista da uživaju u divljinama naše najljepše države. Konstantna isprazna obećanja i laži. Od ministra do ministra, bez razlike. Dragi građani Crne Gore, suživot između krupnih zvijeri i čovjeka je moguć. Ovo nije način”, poručio je Aleksandar Perović, diplomirani biolog – mamolog.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije