Connect with us

Društvo

DAKIĆEVCI TRAŽE OD NOVE VLASTI: Oslobodite 14 miliona eura i ukinite stečajni postupak

Published

on

Bivši radnici "Radoja Dakića" žive u siromaštvu / Foto: portal Luča

Skupština i Vlada bi trebalo da reaguju i oslobode oko 14 miliona EUR, kako bi radnici nekadašnje podgoričke fabrike „Radoje Dakić“ mogli da naplate potraživanja, saopštio je njen bivši radnik, Savo Uskoković.

„Brojni pisani zahtjevi grupe radnika, kao i brojna okupljanja ispred Skupštine i njenih institucija nekadašnjih radnika preduzeća ostala su zaboravljena. Novčana sredstva od prodaje naše imovine, stečene radom i znanjem radnika, su zaboravljena, a radnici ostavljeni samo sa minimalnim penzijama“, rekao je Uskoković.

On je dodao da, prema navodima stečajnih organa fabrike, novac koji je dobijen od prodaje imovine iznosi oko 14 miliona EUR, dok su sa druge strane radnici na nivou siromaštva. Umjesto svog novca, u rukama godinama drže presude nadležnih sudskih organa, koje do danas nemaju naplatnu vrijednost.

„Radnici sada prvi put traže od Skupštine i njenih poslanika da uz pomoć sudskih vještaka finansijske struke utvrde gdje je naš novac, koliko ih ima i po kojem osnovu je zagubljen ili otuđen“, rekao je Uskoković.

On je poručio i da od nove vlasti traži da ukinu višegodišnji stečajni postupak.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije