Connect with us

Društvo

DAN: U policiji i MUP-u najmanje desetoro djece najviših funkcionera

Published

on

Pomoćnik direktora UP zaposlio čak troje / Foto: onogošt.me

Sudeći po spisku zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije, najviši policijski funkcioneri nijesu gubili vrijeme u spremanju odstupnice ukoliko dođe do promjene režima, pa su u protekle dvije godine zaposlili najmanje deset nasljednika, članova najuže porodice, piše Dan.

U više odsjeka Uprave policije zaposlena su djeca najviših funkcionera, među kojima su braća Petar i Marko Lazović, Marija, Milica i Marko Blagojević, Marko Veljović, Igor Golubović, Nemanja Koprivica, Miloš Ulama i Novak Mugoša

Nije im bilo dovoljno da u službi u kojoj pokrivaju najodgovornije funkcije zaposle po jedno dijete, već su zapošljavali i po dvoje djece, a pojedini i po troje.

Među onima koji su udomili najbliže je i Zoran Lazović, bivši operativac Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i aktuelni pomoćnik direktora Uprave policije.

On je u policiji zaposlio svoje sinove Marka i Petra.

Prema posljednjim zvanično dostupnim podacima, Petar Lazović je zaposlen u Odsjeku za posebnu operativnu podršku Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala, dok je njegov brat Marko Lazović u SKP-u, odnosno u Odsjeku za suzbijanje krivičnih dje la krijumčarenja, trgovine ljudima i ilegalnih migracija.

U Upravi polici je posao je dobio i Marko Veljović, koji radi u Centru bezbjednosti Bijelo Polje.

On je sin načelnika Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac Vitomira Veljovića i bratanić doskorašnjeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića.

U policiji radi i supruga Veselina Veljovića, mada je ona službenik UP odranije.

U policiji je zaposlen i Nemanja Koprivica, sin policijskih funkcionera, a prema posled njem rasporedu bio je u Odsjeku za prinudnu naplatu Sektor policije opšte nadležnosti.

Treba napomenuti da, iako su zvančno raspoređeni na mjestima koja smo naveli, neki od njih često rade i u drugim odsjecima.

U Odsjeku za obezbjeđivanje stranih štićenih ličnosti, koji se nalazi u okviru Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata zaposlen je Miloš Ulama, sin bišeg policijskog funkcionera i šefa vladine antitrafiking kancelarije Zorana Ulame.

Među zaposlenim u policijije i Novak Mugoša.

On je sin sudije Suzane Mugoše, koja je u žižu javnosti dospjela kada je sudila liderima Demokratskog fronta u predmetu „ Državni udar“. Mugoša je raspoređen u Centru bezbjednosti Podgorica, u okviru stanice policije za bezbjednost saobraćaja.

Pomoćnik direktora Uprave policije Dragan Blagojević, koji je važio za jednog od najozbiljnijih kandidata za vršioca dužnosti direktora policije do raspisivanja konkursa, takođe je obezbijedio posao za svoje najbliže.

Marija Blagojević ima zvanje mlađeg policijskog inspektora u Direktoratu za bezbjednosne poslove i nadzor, dok je Milica Blagojević pripadnica SOLO, Grupe za protivpožarnu zaštitu.

Marko Blagojević je pripadnik SKP-a Odjeljenja za specijalne istražne metode.

Podgoričanin Igor Golubović, sin bivšeg operativca ANB-a Duška Golubovića, raspoređen je u sektoru kriminalističke policije u Centru bezbjednosti Podgorica nakon što je odradio pripravnički staž.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije